Vi gör som djur

Bland det bästa jag vet med facebook är de länkar folk skickar in och som får värsta kommentarsfälten efter sig. Här är en länk som min nyvunna kompis Dorian skickat, och som främst Mira och Lena kommenterade på när jag vidarelänkade den. Det gjorde de så bra att jag ville föreviga resultatet här!

Läs först artikeln saken gällde här. Det handlar om biologiska faktorer, män och kvinnor.

 

Gudrun Ekstrand

 

 

Och sedan kommentarerna här nedan. För att förenkla läsningen tog jag mig friheten att lägga in lite bilder, samt rätta vissa skrivfel…

Lena Kronberg Genomtänkt och klok artikel av mycket lärd kvinna.

Men hon glömmer att lejonhonorna jagar.

Bland elefanter är det en hona som är ledare för gruppen.

Bland vissa apsorter håller sig singelmännen väl med med honor som har ungar och agerar barnpassare, trots att det inte är deras barn, bara för att kunna vara där när hon är fruktsam, han våldtar henne inte.

Älgar pippar typ en gång om året. Varken hanar eller honor har sexuell lust annars.

Bonobos löser konflikter med sex, både samkönat, mellan åldrarna och heterosexuellt.

Inte nödvändigtvis samlag. Och inte vad jag vet via sexuella övergrepp.

Män som våldtar gör oftast inte det av sexuell lust, utan för att de känner makt. De kunde lika gärna slå eller döda direkt, utan sex.

Känns som sagt som om hon glömde LITE, när hon gjorde sina jämförelser.för 14 timmar sedan · Sluta gilla · 2 personer

 

Mira Mataija ‎”Det är svårt att veta om pedofili eller våldtäkt ligger inom ramen för vad som är instinkter. Historien är full av exempel på äldre män som gift sig med småflickor. I dag förekommer äktenskap mellan äldre män och 8-åringar i vissa delar av världen.”

 

Så, Gudrun Ekstrand, eftersom våldtäkter förekommer är det ett biologiskt behov?

 

Menar hon att det är en manlig biologisk instinkt – inte bara att fördela sin säd i flera olika kärl (ju fler hästar man satsar på) – utan helst i spjälsängen?

 

”Fast hunden får allt det kött den behöver,

kan den inte hjälpa att den gnager på skor”

 

Borde inte snarare vara en kritik mot tvåsamheten som norm?

 

Förr gifte man sig av praktiska och ekonomiska skäl, ( man hade ofta inget val.) – inte som nu: av fri vilja och romantisk kärlek.

 

”I äldre tider i Sverige fick kvinnor lära sig att inte fästa något avseende vid om mannen ”hoppade över skaklarna”. Det ansågs naturligt. Om hon bara blundade under de aktiva åren så skulle mannen komma tillbaka och de kunde leva tillsammans på ålderdomen”för 14 timmar sedan · Gilla

Mira Mataija Roligt att se att en av 1890- talets vetenskapsmän nu genomgått ett könsbyte och kallar sig Gudrun Ekstrand. Kvinnor kan.för 14 timmar sedan · Sluta gilla · 2 personer

Mira Mataija ‎”Jag har här försökt att peka bara på likheterna och slås då av att vi har mycket att lära oss av att iaktta våra vänner djuren.”

 

För att förklara våldtäkter människor emellan som naturliga kan man t.ex. lägga fram argumentet att manliga bananflugor uppvisar ett aggressivt sexuellt beteende.

 

Om det är naturligt är det försvarbart?

Vad som är ”naturligt” bestäms ju av kulturen.

 

”Männens sexuella drift skiljer sig från kvinnans. Han är kapabel jämt och lockas lätt vad signaler som har en sexuell innebörd. Kvinnorna är naturligtvis också kapabla till sex när som helst, men skillnaden ligger i att hon inte alltid har samma lust.”

 

Ska mannen förbli ett djur? Ska mannen förbli bananfluga.

 

”Han kan inte hjälpa att han våldtog en artonåring och sedan gifte sig med en femåring, bananflugor gör sånt.”

 

Antikens Grekland hade fräschare syn på manlig/kvinnlig lust.för 14 timmar sedan · Gilla · 1 person

 

 

Lena Kronberg Bin brukar kasta ut männen/drönarna till vintern, för att gå en säker död till mötes.

Endast bidrottningen har sex. Och hon har många sexuella partners.

I oktober är det alltså dags att döda alla män på norra halvklotet, de har gjort sitt och ska dö.

På södra halvklotet kan april vara en lämplig månad.

I Sverige ska endast drottning Silvia ha sex, och hon ska pippa varenda könsmogen man.

I Danmark är det drottning Margerethe som står för de sexuella aktiviteterna och i England Elizabeth.

Men hur de gör när de inte har monarki, det är en gåta.

De samhällena kommer troligen att dö ut.

Vi gör nämligen bara som djuren.

Det är våra instinkter och vi kan inte ta ansvar för våra handlingar.för 14 timmar sedan · Gilla · 1 person

Mira Mataija ‎”Män som våldtar gör oftast inte det av sexuell lust, utan för att de känner makt.”

 

Tack Lena Kronberg.

 

Men behovet att känna den typen av makt kanske också är medfödd, manlig och helt naturlig?

 

Gudrun Ekstrand skriver ju både om aggressiviteten och den starka sexdriften som biologisk. Och att de två kombineras är då lika naturligt som oundvikligt.

 

Det är ju uttalanden som ”han är kapabel jämt” som präntar in hos män att de måste vara kapabla jämt. Gudrun är sponsrad av Viagra.för 14 timmar sedan · Gilla · 1 person

 

 

Lena Kronberg Kontentan av vad hon säger blir att: Alla män måste spärras in i förebyggande syfte och män som inte våldtar och misshandlar är onaturliga.för 14 timmar sedan · Gilla

Lena Kronberg Här är resultatet av männens instinkter som de inte kan rå för:

http://www.feministe.us/bl
og/archives/2011/03/09/her
e-i-will-help-you-vomit-up
-your-lunch/

Vi kvinnor måste förstå att vi har modersinstinkter, eller nåt (inte som pingvinmammorna som lägger ägg och lämnar mannen i flera månader att ta hand om avkomman då) och så ska vi klä oss klokt så att inte männen blir offer för sina sexuella instinkter.

Eller vi kanske inte är djur?

Kvinnor kan kanske sätta sig över alla djuriska instinkter?

Och därför ska vi behandla männen som djur och låta dem leka av sig på rastgården för kamphundar, utan att vi blandar oss i, för då kan vi bli våldtagna och får skylla oss själva?för 14 timmar sedan · Gilla · 1 person

Mira Mataija Det är jätteintressant med djurfakta, Lena.

Också intressant att man ofta lyfter fram vissa djurs beteenden för att rättfärdiga människors beteenden* eller samhällets normer.

Klassikern är ju pingviners monogama tvåsamhet som varar livet ut. Därför är guldbröllop det mest naturliga en människa kan åstadkomma. Tystare har det talats om att pingvinerna – i sina livslånga monogama tvåsamheter – har konkubiner och one night stands vid sidan av.

Men nu frigör Gudrun oss från den föreställning genom att (kanske)mena pingvinhanen måste pippa runt, det får frugan blunda för.

Han kommer ju tillbaka när han hunnit bli ett oattraktivt russin så att hon får äran att tömma hans kateter de sista ljuva åren.

 

*vissa utvalda beteendenför 14 timmar sedan · Gilla · 1 person

 

 

Mira Mataija Gökmamman? Jag föder ett barn och dumpar ungen hos grannen, sen drar jag. Livet leker. Det är en drift jag inte kan rå för.

”Fängelsestraff? Höhö. Du är rolig du.” *en lekfull armbåge i sidan på konstapeln*för 13 timmar sedan · Gilla · 1 person

Lena Kronberg Spindelmamman/bönsyrsemamm
an:

Jag åt upp min man efter sexakten.

Jag var ju för tusan hungrig.

Hur skulle du ha gjort?för 13 timmar sedan · Gilla · 1 person

 

 

Mira Mataija “Where was her mother? What was her mother thinking?” said Ms. Harrison, one of a handful of neighbors who would speak on the record. “How can you have an 11-year-old child missing down in the Quarters?”

 

Älskar att man ger kvinnan (den dåliga modern eller skökan) ansvaret. Ungefär som när ens pojkvän legat runt och man skickar brevbomber till tjejerna och en bukett rosor till sin pojkvän: ”Förlåt för att jag inte varit sexuellt tillgänglig på sistone, ska bättra mig, Tiger. ”för 13 timmar sedan · Gilla

Mira Mataija Ja, visst brukar det stå i diverse artiklar att man blir hungrig efter sex?

Det beror ju givetvis på att den biologiska avsikten är att man efter akten ska äta upp sin partner. Jordens kretslopp. Bönsyrsan gör det, kvinnor kan int rå för det.

Av samma anledning vill jag påstå att homosexualitet är högst onaturligt. Hur blir det om två kvinnor vill äta upp varandra? Singlar man slant? Dilemma.för 13 timmar sedan · Sluta gilla · 3 personer

Lovisa Malmgren Appelqvist Kvinnor kan! Jag blir så stolt och glad att få leva i ett land där kvinnor tillåts vara lika dumma, svamliga och obildade som män brukar vara i det kvasi-offentliga ljuset.

 

Tänk, va härligt att Gudrun ställer upp och visar vägen för hundratals kvinnor, de som bara behövt en förebild om att de minsann helt ogrundat också borde få svamla i det offentliga rummet. Istället för att det bara ska vara dessa talibanbabblande människorna som går runt och har grund för vad de säger. Nej usch och fy.för 6 timmar sedan · Gilla

Lina Arvidsson Härlig läsning! Jag borde kopiera allt det här och lägga upp nånstans, kanske som svar i kommentarsfältet, eller åtminstone med en länk till min blogg, där svaret kan finnas i form av detta? Ni har ju för fasen en estraddikt eller två här! Bra jobbat. Och fin frukost jag fick.för 5 timmar sedan · Gilla · 2 personer

Lina Arvidsson tar jag det som ett godkännande till saken?för 3 timmar sedan · Gilla · 3 personer

Lena Kronberg Ja från min sida.för 2 timmar sedan · Gilla

Mira Mataija Ja.för 2 timmar sedan · Gilla

Såja. Passar på att även lägga till min egna personliga favorit. Amanda Lindholm som i sitt standup på ”Oslipat” för några veckor sen pratade om hur delfiner under en period i sin utveckling har sex med sina föräldrar. Helt naturligt?