Dryftande

Det var jordbävning i Skåne igår. Det händer typ vart 5000e år. Tidningarna verkar mest fokusera på hysteriska människors versioner av saken, som vanligt. Jag sov.

Idag hittade jag det här, när jag googlade. Utdrag ur intervju med seismologen Ari Tryggvason. Gillar hur dryg och dissande han är. Samt givetvis de stavfel som bortförklaras med devisen "det är chatt! Det är live!"
LELL vad menar du med skalvet bara känns i närområdet? skalvet är ju långt ifrån plattan i Atlanden?
Ari Tryggvason Jo, men skalvet skedde i Skåne, och inte vid plattgränsen du syftar på.

JON Jag upplevde en jordbävning i Värmland 1987, när der knakade i huset och ljudet låt som en stor motor som rusade. Jag har letat efter det skalvet. Blir skalvet tydligare om man bor i en sluttning av ett berg?
Ari Tryggvason Var det skalvet i Skövde som du menar (ej Värmland, jag vet) de var 1986. Ja, markbeskaffenheten kan förstärka effekterna av ett skalv. På rent berg är det lättast att mäta.

Kattis Ska man vara rädd för att ett större kommer?
Ari Tryggvason Nej, sannolikheten för det så ytters liten.


Helen Kan det vara så att delar av landmassan här i skåne som "försvann" under istiden, kan det vara den som har påverkat dagens skalv?

Ari Tryggvason Nej, troligen inte alls.


Hawre Tror du att ni har tilræklig med resurser från regeringen att Att utforska och undersöka händelsen?
Ari Tryggvason Trickfråga, vad? Alla vill alltid ha mer. Sanningen är att vi ganska nyligen fått mer resurser och just nu bygger upp verksmaheten.

Maya Kan vi människor göra något för att motverka skalv?

Ari Tryggvason nej
I mitt liv är det mycket jobb den här veckan. Så det är ju inte så jävla intressant att dryfta, eller hur. 4450, 4833; såna grejer. (clementiner, potatis) Påskliljegatan, Sufflörgatan, såna grejer. Det som binder ihop mina båda jobb är bruket av uniformer. 
Men eftersom bloggverktyget återigen är cp får ni vänta med att se det…