högt & lågt & mittemellan

Min kompis Malene är väldigt bra på att hitta intressanta och bra bloggar. Här är ett blogginlägg hon postade på facebook idag, om debatten kring att vänstern svassar för islam. Citat: ”I sitt svar till Andreas MalmÅsa Linderborg och Somar Al Naher (den enda muslimen i debatten och som förövrigt inte ens bevärdigas med ett enda omnämnande av Suhonen) skriver Suhonen den 9 mars att ”Kampen mot islamofobi och annan rasism ger ibland intrycket att vänstern också försvarar islam som religion”. Vad andas den här meningen? Vad skulle hända om vi bytte ut några ord här och där i meningen: ”Kampen mot antisemitism och annan rasism ger ibland intrycket att vänstern också försvarar judendom som religion”. Låter det lika bra nu? Skulle det ens vara möjligt att publicera en sådan här mening i dagens Sverige?” (Läs alltså hela inlägget genom att klicka på ”Här”, ovan)

Jag körde ett litet experiment häromveckan: att inte raka mig under armarna för att se hur långt det kunde bli. Alltså inte så mycket som ett feministiskt ställningstagande, utan mer som en dreggig markering (jag brukar strunta i att ansa mig om jag ändå inte har nån vettig dejt eller badstrand).
Här är precis innan jag gav upp. Det har inte hunnit locka sig. Men det blev för varmt! Herregud, våren har ju kommit till Malmö. Att ha hår under armarna när man inte är van vid det är som att vada i ständig fukt. Kanske låter som en bekväm angelägenhet men det är det inte. Särskilt som deo inte fungerar lika bra och currydoften alltså blev påtaglig vid för mycket fysisk rörelse. Men not to worry. Jag kan göra om det här experimentet en annan gång. Som er personliga försökskanin.

 

 

 

För övrigt verkar jag ha fått inflammation i bröstbenet igen. Fascinerande grej det där. Har med brosk att göra tydligen. Andra gången jag får det. ”Jag vill veta varför”, sa jag till min läkare. ”Den som kan förklara det får nobelpriset”, sa min läkare, och jag kände mig genast mera betydelsefull.

Kommer ändå att infinna mig på slam ikväll, sista kvalet inför andra Malmölaget. Café Barbro kl 19. Tanken är att jag ska stå i caféet. Vi ses väl där? (Jag smittas inte, är bara lite öm.)