Menskorv-dagar o lite halvrevolutionärt kinkigt

Som vanligt måste jag helt självupptaget börja med att hänvisa er till svt.se/nutv/lina…. För om ni vill se mitt liv, hur det ser ut nu, och det i bilder; så är det absolut det bästa stället att hänga på. Mitt liv just nu är dikter, övning, läsningar, samt lite bråk med laget om att vi inte kommer överens o så..men det ska nog gå bättre snart, ska ni se. Man får väl konstatera bara att vi är hemskt olika, jag, Marie och Fredrik.

Ikväll blir det godis av, för att prata om något helt annat. Härligt att bara hänge sig ibland. Särskilt när det är menskorv-dagar och allmänt lite halvrevolutionärt kinkig stämning i rummet… Idag har jag varit tvungen att lyssna på arg musik för att kunna tänka. Bra att Åskar inte varit hemma faktiskt. Jag har behövt det här lilla andrummet.

SM i nästa vecka, det närmar sig med stormsteg. Vi blir intervjuade av tidningen, fottade, smickrade, allt vad det heter, det är härliga tider! Läste i Eslöv i fredags och det var mycket folk som tagit sig dit. Mest för Bob Hanssons skull, I guess, men vad gör det, det blir ju min publik i väntan på honom.

image82

Och de gillade mig! En kvinna vid namn Susanne köpte min bok, bara på grund av att hon gillade min jobbsökar-dikt. Hon sa att det var första gången hon var på en poesiläsning! Det är det bästa jag vet, att locka såna människor till Slamvärlden…

För att återkomma till SM: jag träffade o pratade med Laura och Gunnar, två av de som läste. Gunnar var cool, gick upp som frivillig när programpunkten Jonathan Göth saknades! Kaxigt. Rev av två dikter, varav den ena var riktigt bra. Han skulle tävla för Nordvästra Skåne. Det där sammansatta laget man är så nyfiken på… (finns det slampoeter i Helsingborg t.ex?=)
Laura hade jag hört talas om från en kompis som sett henne vinna i Malmö, så hon var jag nyfiken på. Och hon var förstås toppen! Härligt med lite nya grepp. Man tror lätt att alla Malmöpoeter ser ut som Emil Jensen eller Rauli, men det är skönt att få lite nytt fräscht blod i gemet….

Emil Jensen ska föresten spela på lördagen. Ny cykelturné stod det. Undrar om jag kommer att gilla det.
Förmodligen.
Han påminner mig alltid om hur det var en gång, jag lyssnade på hans skiva idag. Den röda, den med ”Naken ner på knä”, den är bäst. Han var bäst, en gång.

Innan idag kände jag att stressen gjorde mig helt tom i ögonen. Ont i huvudet liksom. Kan lika gärna vara vädret. Jag vill så gärna att det ska gå bättre i år. Och det borde det väl göra? Om det logiska får råda. Men det får det ju ganska sällan, å andra sidan…

Jag flummar lite här idag, vad härligt! Det har jag inte gjort sen jag hade haket-dagboken. Eller alltså, den finns ju kvar, (måste spara ner allt därifrån nån dag, tänk om det skulle försvinna!) men jag är inte där så ofta.

Min kompis Axel är lite lycklig. Härligt. Det är tummarna upp och glädjesol i ögonen för det.

Bilden är målad av mig och använd i massproduktion i en tavla förra året. Om du vill sno den får du allt fråga mig först. Okej? Annars skär jag upp ditt huvud med en slak förskärare o gröper ur din hjärna med hjälp av min hund.