Blötdjur

Med romanen ”Blötdjur” gör Ariel Held ett ambitiöst försök att (…) skriva sexpositiv skräck – och tja, är det någon i Sverige som ska göra ett försök är det väl hon. (…) Under eget namn har Arvidsson tidigare tangerat skräckgenren med de lågmält obehagliga novellerna i ”Aldrig ensam” – men här är tonläget ett annat, både avgjort snuskigare och mer öppet effektsökande.

Per Klingberg, Göteborgsposten

Harald Bergwall är regissör på uppgång i Stockholms filmvärld. När Emma på nytt dyker upp i hans liv bjuds han in i en ny verklighet där de mörkaste fantasier och begär blir till omvälvande hett sex. Samtidigt, en bit utanför staden, ligger Trollhasslaskogen och lockar och förvrider sinnet på sina besökare.

Träd som bytte plats med stigen, sades det. Titta åt ett annat håll, och den gör vad den vill med dig. Rötter och grenar får liv, slingrar sig upp längs ankeln, sluter och snörper åt.

Blötdjur är min andra bok som Ariel Held. Min förra erotiska roman Säg inte det här till någon hyllades av allt från Svenska Dagbladet till sexologer. I Blötdjur tar jag ut svängarna ännu mer. Denna gång blir det en erotisk saga, extra allt…

Pressbilder för Ariel Held.

Sida på Vertigo förlag för mer info och beställning av boken, som även finns hos andra näthandlare (och förhoppningsvis fysiska boklådor, be dem beställa in den annars!).

Det snygga omslaget är gjort av Magnus Frederiksen.

Läs mer om Ariel Held här.

Held varvar grafiska sexscener med de trolskt erotiska skogsscenerna – som mot slutet blir nog så våldsamma. Hon lyckas skriva fram en erotik som är såväl het och farlig som trovärdig, poetisk och sårbar.

Oline Stig, Sydsvenskan

Skräck och sexualitet är förstås ingen ny uppkomst, men jag gillar hur Held betonar det realistiska – både när människor möts och när naturen möter människor. När trosor rivs itu utbrister Harald rentav: ”Nu går de ju sönder?” – en replik som aldrig skulle yttras i en spelfilm, typ Basic Instinct (…). Samtidigt har Held helt klart annat på agendan än att besjunga en sexpositiv lovsång eller skriva ännu en hyllning till det knapplösa knullet.

Björn Kohlström/Bernur

(…) detta liknar ingenting annat jag tidigare läst och det uppskattar jag. Obehag och erotik är en vinnande kombination (…)

@obehaglitt, Instagram

Är det primära syftet med boken i stället att väcka sexuell upphetsning vet jag å andra sidan inte vad jag förväntas göra med den scen där ett odefinierat pälsdjur tvingar en skogshuggare till oralsex.

Per Klingberg, Göteborgsposten

Ariel Held vänder på den manliga blicken och gör kvinnan till en nymfomanisk sexgudinna som har sex med allt och alla, hela tiden. Hon har även sex med blommor, i en passage som gjorde i alla fall mig upphetsad. Maktrelationer omförhandlas i ”Blötdjur” hela tiden, med både sex och humor, vilket är befriande för bdsm-litteraturen är inte känd för sin humor direkt.

Sinziana Ravini, Aftonbladet