Om Lina

Jag heter Lina Arvidsson, är född 1981 och är författare, skrivpedagog, estradpoet och kassörska på Ica. Lägg märke till att det finns två Lina Arvidsson som är författare. Den andra är född 1979, och debuterade 2019.

Utgivning

2012 kom min debutroman Det borde finnas regler ut på Gilla böcker förlag. Den handlar om Mia och Mirjam som bor i en liten håla och väntar på att det nya livet ska börja. Boken är rekommenderad från 12 år men passar alla som vill fly vuxenvärlden ett tag. Det borde finnas regler blev långfilm 2015, med manus och regi av Linda-Maria Birbeck (Som en Zorro), producerad av Mint AB (som även var med och gjorde Känn ingen sorg). Den går att se t ex här, för alla som har lånekort på biblioteket, eller via CMore.

Boken finns också som ljudbok inläst av mig på Storytel.

Min andra bok är en erotisk bok heter Säg inte det här till någon, och är skriven för en vuxen publik. Alltså något helt annat. Jag har därför valt att ge ut den under namnet Ariel Held, läs mer om det under fliken Om Ariel här ovan. Boken kom ut på Vertigo förlag 2014.

Min senaste bok är en tunn novellsamling, Aldrig ensam, som drar åt skräckhållet. Den gavs ut på nystartade Konsai förlag 2020. Läs mer om den här.

I augusti (2021) kommer min fjärde bok, diktsamlingen Vänligen bygg inga berg: betraktelser från kassan, även den på Konsai förlag. Läs mer om den här.

Pressbilder hittar du här!

Utbildning

Jag har läst flera skrivarutbildningar, först på Glimåkra folkhögskola, sedan Kreativt skrivande på Växjö Universitet (numera Linnéuniversitetet), kulturjournalistik på Malmö högskola och skrivpedagog på Skurups folkhögskola.

Jag har även bakgrund inom teatern, där jag läste bland annat på Molkoms folkhögskola och Spegelteatern i Stockholm.

jag som skrattar med rödvin framför datorn
 

Övrigt sånt jag gör

2005 upptäckte jag estradpoesi. Jag har tidigare varit aktiv i Malmös största poesiförening Ord På Scen, vi arrangerade SM i poetry slam 2013 och har regelbundna poesikvällar och tävlingar på Moriskan och Café Barbro. Min bästa placering i poetry slam är när jag kom tvåa i lagfinalen i Visby 2011, med lag Gatsby. Numera tävlar jag sällan, men det händer att jag uppträder.

För några år sen samarbetade jag tillsammans med musikern Johan Svensson och vi satte ihop poesiföreställningen Undervattensleken, en abstrakt diktsvit om att testa sina sexuella gränser. Den har uppförts på scen i bland annat Malmö och Växjö. Jag läste den till en ljudmatta av musik och olika vattenljud. 2018 testade jag att kombinera skräck och poesi, i långdikten Fredagen den trettonde som utforskar teman som våld, sexualitet och kvinnorollens utveckling i slasherfilm. Den har uppförts på scen i Malmö och Göteborg.

Från Undervattensleken, foto Lovisa Appelkvist

Tidigare har jag recenserat böcker för dagensbok.com, Sveriges äldsta litteratursajt. Numera är jag återkommande gästrecensent.

 
 
Som författare och skrivpedagog gör jag då och då författarbesök och håller workshops i skrivande. De senaste åren har jag hållit workshops i poetry slam, skräckpoesi samt haft kursverksamhet i att skriva erotik. Vitt skilda ämnen alltså, men alla har skrivandet gemensamt! Är du intresserad av att boka mig går det bra att göra det här. 
 
Det går även bra att anlita mig som skrivpedagog för ditt manus. Det är det jag mestadels har pysslat med som skrivpedagog de senaste åren. Se här för mer information om det.

ps. Jag är mest aktiv på instagram i uppdatering, men har alltid en förhoppning om att komma tillbaka till bloggandet här igen! ds.

Följ mig i sociala medier!

författarsida

Ariel Held

instagram

twitter

 
 
 
 
 
 
 
 
 

<