Vänligen bygg inga berg

för en stund vill jag lämna
min plats min artighet mitt sammanhang
men jag känner honom bara här
han är kund jag är kassörska
våra band är gjorda av
vad?

I kassan på Ica ser hon allt. Hör allt. Är allt. Och samtidigt inget. Hon vill bringa ordning i kaos, förstå det ofattbara och arbeta ergonomiskt. Anpassar sig utan att diskriminera och äter godiset som blev kvar. Ler, våndas och gråter. Blir en bättre människa. 

Vänligen bygg inga berg: betraktelser från kassan är en diktsvit som långsamt arbetats fram under Linas tid som kassörska på Ica, ett extrajobb hon haft vid sidan av skrivandet sedan 2008. Humor blandas med svärta när läsaren får ta del av vardagen i detta rörliga miniuniversum som alla har en relation till, handlande kunder såväl som jobbande butiksbiträden.

Vi byter till skjorta när hösten kommer
till fleecejacka när det blir kallt
svetten i den efter rånet luktade
surt
dödsskräck luktar så

Boken kom ut på Konsai förlag i slutet av augusti 2021.