Anlita mig för författarbesök!

Foto: Julia Lindemalm

Jag kommer och pratar om mitt skrivande. Det som gör att jag sticker ut bland andra författare är att jag skrivit böcker inom många olika genrer: ungdomslitteratur, skräck, erotisk litteratur och poesi. Vi kan skräddarsy efter vad som passar ert sammanhang bäst. Eller också är kanske själva genrehoppandet ni är intresserade av att höra mer om? Som utbildad skrivpedagog kan jag lägga till workshops i kreativt skrivande. Jag kommer gärna till bibliotek, kulturhus, skolor, folkhögskolor och annat, bara hör av er!

Jag har även erfarenhet av att moderera författarsamtal. Med min bakgrund inom teater och poetry slam är det något jag gärna gör igen.

Det borde finnas regler är min debut, en ungdomsroman som kom 2012 och även blev film 2015, om att befinna sig i puberteten och testa sina vuxenvingar. Att längta och drömma om att livet ska börja nån gång. Jag har stor erfarenhet av att hålla skrivworkshops för unga. Vill du att jag kommer till din skola? Hör av dig!

Jag har även bakgrund inom poetry slam och att skriva dikter för scenen. 

Foto: Martin Spencer. Från Novellfest 2021.

Aldrig ensam är min skräcknovellsamling som kom ut 2020. Att skriva skräck är kul, men svårt! Det finns vissa tips och knep att utgå ifrån när man bygger upp stämning. Jag har även erfarenhet av att blanda genrer inom skräcken; 2018 skrev jag skräckpoesi för scen, inspirerad av alla Fredagen den trettonde-filmerna. Vill du hyra in mig för en workshop om att skriva skräck, skräckpoesi, vardagsskräck? Hör av dig!

Vänligen bygg inga berg är en lättillgänglig diktbok som handlar om kassörskans vardag, med stor igenkänning för alla som jobbar inom handels. En försäljningssuccé, även bland ovana diktläsare. Jag kommer gärna till personalfester, årsmöten, fackföreningsmöten och pratar om och läser ur den, bara hör av er! 

Smakprov från releasefesten, november 2021.

Smakprov från Poesidagar i Dalsland, mars 2022.

Kanske vill du köpa en julklapp till de anställda? Boken kom ut 2021 men är ständigt aktuell. För större inköp, hör av dig till mitt förlag, info@konsai.se

foto: Joel Andersson.

Som Ariel Held skriver jag erotik, och har (under eget namn) även hållit skrivkurser med den specifika inriktningen. Då har jag lärt ut om vikten av att skriva fram ett tydligt samtycke, men också vikten av att våga flippa ut och provocera. Mina elever har fått testa t ex att skriva queert, att skriva med fantasyinslag, att skriva romance med edge och att skriva upphetsande om exempelvis en stol (jo, det går!). I samband med att Blötdjur släpptes förra året har jag satt ihop en workshop på 3-4 timmar om att skriva sexscener och erotik, som riktar sig till människor som gillar att skriva men bävar inför att just skriva om sex. Passar bäst i mindre grupper, men jag har också hållit den för större på folkhögskola.

För kontakt skriv till lina.arvidsson@dagensbok.com