Anlita mig som din manushjälp!

Skriver du skönlitterärt och känner att du behöver hjälp längs vägen?

Jag erbjuder fyra olika paket, för dig som skrivit ett helt manus eller för dig som har ett pågående projekt.

Om mig

Jag är utbildad skrivpedagog på Skurups folkhögskola, och van vid skrivandet genom det egna arbetet och genom att läsa och ge respons på vänners och kollegors manus sedan flera år tillbaka. Jag har även hållit diverse kurser i skrivande för bl a Medborgarskolan och Studiefrämjandet, samt hoppat in som gästlärare på bl a Nordiska folkhögskolan i Kungälv och Skurups folkhögskola. 

Jag brinner för att peppa folk att skriva, och vet hur viktigt det kan vara att få input utifrån på det man skrivit. Responsen utgår alltid från det jag upplever som dina styrkor. Min respons syftar till att hjälpa ditt manus framåt till att nå sin allra bästa potential. Jag har hjälpt flera författare och precis som jag skriver i olika genrer tar mig gärna an alla möjliga skönlitterära texter (med en viss spetskompetens inom erotisk litteratur och sämre kompetens när det kommer till abstrakt poesi). Jag tar emot ditt manus via mail. 

Om tjänsten 

Det finns fyra olika responsvarianter att välja på. 

Paket 1

Detta är ett kortare lektörsomdöme som innebär att jag läser igenom ditt manus och skriver ett utlåtande. Det kan passa både för väl bearbetade projekt, och för mer nyuppstartade råmanusutkast, där du som skribent vill få ett hum om hur manuset upplevs av en yttre läsare innan du omarbetar det vidare eller skickar in det till förlag.

I paket 1 ingår en läsning och ett helhetsomdöme på 2-5 sidor av din text, där jag lyfter fram styrkor och svagheter. Det liknar det du, om du har tur, kan få från förlag vid en refusering. Fast en peppig variant.

Fast pris: 3000 kr

Rörligt pris: 5 kr per sida efter 20 sidor

Prisexempel manus 200 sidor: 3000 + 900 = 3900 kr

Plus moms 25%: 975 kr

————————————————————————-

= 4875 kr

Lina är en noggrann läsare. Efter att jag fått respons av henne vet jag vad jag behöver jobba vidare med, men jag är också sugen på att göra det. Hon lyfter nämligen inte bara fram textens svagheter utan hittar också dess styrkor. Efter att manuset nagelfarits av henne är jag peppad på att jobba vidare, och det är ju kanske viktigast av allt! Jag ber alltid Lina att läsa mina manus. Hennes hjälp är ovärderlig för mig!

Lisa Zetterdahl, författare till diktsamlingen Hästar och romanen I det vilda (It-lit förlag)

Paket 2

Vill du ha en mer ingående läsning föreslår jag att du väljer paketpris 2 eller 3, där du får ett längre omdöme och även ett uppföljande samtal på en timme med mig för att diskutera responsen.

I paket 2 ingår utöver en nära läsning och ett längre utlåtande med nedslag i detaljer på 10-15 sidor, ett samtal för att diskutera responsen med mig på en timme. Här har du möjlighet att ställa frågor, och vi kan gå in mer på djupet av din text. Om du inte finns möjlighet att ses i verkliga livet tar vi det via telefon eller via länk.

Fast pris: 3000 kr
Rörligt pris: 10 kr per sida efter 20 sidor
Prisexempel manus 200 sidor: 3000 + 1800 = 4800 kr

Plus moms 25%: 1200 kr 

————————————————————-

= 6000 kr

Tack vare Lina Arvidssons respons på mina texter vågade jag släppa sargen och skriva klart romanen som idag finns utgiven i Sverige och även i andra länder.

Eva Ludvigsen, författare till romanceböckerna Lova och Här och nu (Lind & co, Idus förlag)

Paket 3

Skillnaden mellan paket 2 och paket 3 är att här kommer du även att få alla markeringar jag gjort i ditt manus, med stavfel, syftningsfel, de tankar jag fått under läsningen, rubbet. Det är helt enkelt en mer detaljerad respons, petigare, för dig som vill ha det. Den liknar mer redaktörens arbete och gör det lättare för dig i redigeringen sedan. Även här får du ett helhetsutlåtande om texten, och det är i båda fallen 10-15 sidor.

I paket 3 ingår en nära läsning av manuset, ett utlåtande på 10-15 sidor, manuset i sin helhet med de anteckningar jag gjort under läsningen och ett samtal där vi pratar om responsen och din text under en timmes tid.

Fast pris: 5000 kr
Rörligt pris: 20 kr per sida efter 20 sidor
Prisexempel manus 200 sidor: 5000 + 3600 = 8600 kr

Plus moms 25%: 2150 kr 

——————————————————————

= 10.750 kr

Linas respons var ovärderlig för mig när jag skrev manuset till det som senare blev min debutroman ”En svensk kändis”. Lina är utmärkt på att identifiera styrkorna i en text och ringa in element som inte passar in i helheten. Tack vare Linas respons lyckades jag komma vidare med min text och våga tro att den faktiskt skulle bli en bok.

Alma Kirlic, manusförfattare och författare till autofiktiva romanen En svensk kändis (Norstedts)

Paket 4

Det sista paketet passar dig som inte har ett färdigt, men pågående projekt, och vill ha hjälp och stöttning på vägen. Du skickar en ingående beskrivning av ditt manus och dina tankar kring helheten till mig. Om möjligt även ett utkast som jag kan skumma igenom. Löpande kommer jag sedan att följa ditt arbete via fem inlämningar av text, max 5-10 a4 vid varje tillfälle (beroende på vilken typ av text du jobbar med). Det blir deadlines som vi själva kommer överens om, förslagsvis en i veckan, vilket kommer att hjälpa dig att hålla en kontinuitet i ditt skrivande. Mötena sker via länk, och jag ger då min respons på läsningen samt tips och idéer på hur projektet kan fortskrida. Ett samtal med utrymme för att bolla idéer. Som en liten miniskrivarskola!

7000 kr

Plus moms 25%: 1750 kr 

————————————————

= 8750 kr

Alla manuskript ska vara

  • datorskrivna
  • sidnumrerade
  • ha 1,5 i radavstånd
  • vara skrivna i teckenstorlek 12

Maila mig för förfrågan på lina.arvidsson@dagensbok.com!