Augustnytt!

 
 
Nej. Jag blev inte nominerad till augustpriset i år.
 
Jag förstod även på dagens direktsändning att det hade behövts meddela mig typ igår om så var fallet, eftersom de nominerade var där och tog emot sina diplom på plats. Så min uppdatering var lite avlöjande utan att jag visste om det.
Nåja.
Som sagt är det inte många debutanter som får augustprisnomineringar. Det finns fler priser att få och jag är bra ändå, osv.
 
Det är svårt att tippa, och jag hade inte många rätt. Även om det faktiskt var en i klassen barn/ungdom som jag hade hoppats på. Jag kan inte nog tipsa om Sofia Malmbergs fina grafiska roman ”Elin under havet”, läs min recension av den på dagensbok.com här
Och jag passade även på att intervjua henne när den kom ut, läs intervjun här.
 
Och sen var ju Mårten Melin nominerad, och det var ju skoj! Jag har fortfarande inte läst nån av hans böcker, skam att säga, men han och jag gick i samma skrivpedagogklass en gång i tiden, så jag vet ju att han är duktig. 
 
Läs om de andra nominerade på dagensbok.com via den här länken.
 
Nu ska jag fortsätta arbetet med min nästa bok. Fantastisk blir den. Exstatisk. Viktig. Du kommer aldrig att ha läst nåt liknande, osv. Förstås. Ses nästa år, fucking augustpriset!