Fokus!

Tre sidor kvar av del två. Fuskar lite och sitter i soffan, ryggen som ett dragspel. Jag är trött på den så att jag vill kräkas, men så här fokuserad ser jag ut.

Det var inflammation i hörselgången antagligen orsakad av öronproppar, så jag har fått spännande droppar som luktar lösningsmedel. Tänker på när vi spelade Hamlet på gymnasiet och jag var skådespelaren som var med och iscensatte mordet, och med förvridet ansikte fick vara überond och droppa gift i skådespelarkungens öra. Moahahaha! Fast jag hoppas att jag blir frisk och inte dör.

Tre sidor och sen blir det träning.

Och sen är det nog dags att städa lite här innan jag tillåts kasta mig över del tre. Som förstås är något helt annat! Det här bokprojektet alltså. Häromdagen hade jag inte mycket förtroende för det. Berättade lite för min kollega om vad de olika delarna handlar om. ”Det är ju helt skiljda ämnen!” sa hon förvånat. Jag nickade och sa ”ja, men läsaren ska uppleva som en röd tråd.” På nåt vis lät det bättre när jag berättade om det, och jag återfick tron. Så som man alltid pendlar, mellan storhet och vansinne. Mellan tro och misär.

Boktips för övrigt: ”Bara någon att straffa” av Kristofer Ahlström. Finns på pocket nu, en av de som blev nominerade till Borås tidnings debutantpris. Underbart språk, Gotland, het sommar och sorgen efter moderns död. Bravisimo!

Fin helg med antirasistiskt slam. Hängde med Alma och pratade liv och viktiga saker. Så fint att vi klickade över ”Sex and the city”! Så skönt att hitta nya vänner.

Tre dagar utan Ica framför mig och jag älskar det! Men som sagt: det behövs även viss markservice i det här hushållet…