Mina vänner-karaktärskarta

Idag när jag vaknade hade jag en superbra idé till skrivande, som man kan använda sig av. Sen kom den av sig lite för att butikerna inte samarbetade med min plan så att säga, men men.

Under skrivprocessen är ju en viktig del av arbetet att lära känna sina karaktärer ingående, för att lättare kunna porträttera dem. I skrivarubildningar brukar man ofta få tipset att skriva en karaktärskarta, och som övning är det exemplariskt; man fyller helt enkelt i en lista med karaktärens uppgifter, som ålder, hårfärg, favoritmaträtt, osv, osv. Jag brukar tycka det är rätt tråkigt, dock. Ett sätt att göra det hela roligare, och dessutom behålla sina karaktärer för all evig tid på ett gulligt litet sätt, är att göra det i en Mina vänner-bok istället, tänkte jag. Ni vet en sån man fyllde i när man gick i fyran, som alla i klassen hade, där man avslutade med att rita ett litet porträtt av sig själv.
Men nu var det inte så inne att sälja såna här böcker längre tydligen. Det enda stället där jag hittade var på Akademibokhandeln, och de var fula och hästinriktade och inte alls min kopp te. Så. Nu kommer jag antingen att behöva göra en själv eller skiter jag i det.
Men tänkte det kunde vara ett bra tips för er som också tycker det är lite tråkigt och behöver lura er till att det är roligt då och då.