Recensionsdag! Intervjuöverflöd! Hybris!

 

Idag är det recensionsdag och det är rätt kul att googla titeln på boken + recension (Om ni nu är lika intresserade av att veta hur det går för boken som jag är…).

Jag springer mellan Icajobb och intervjuer (jo, faktiskt!). Här är en länk till intervju om mina läsvanor som Johanna Lindbäck (bilden) har gjort för bokbloggen Bokhora.se. De har även skrivit en recension av boken idag, som jag tackar och bugar för.
En sak jag har funderat lite över är vilka de där tjejerna på framsidan är i verkligheten. Och hur det känns för dem att vara på ett bokomslag. Bilden är ju köpt i en bildbank, så inget problem med rättigheterna. Och de passar alldeles utmärkt som Mia och Mirjam, jag tänker mig er så nu. Men vilka är ni… egentligen?
I övrigt får man kämpa med hybris när det är så här mycket uppmärksamhet. ”Jag är inte alls avis”, som Anne sa på jobbet. Nej, det gäller att fokusera på det tunga arbetet jag lagt ner på den här boken, i alla dess versioner, i alla borttagna scener, omändringar och finputsningar in absurdum. Det har varit roligt, visst, jag älskar och hatar författaryrket. Men enkelt är det inte.
Och nog förtjänar man lite grädde, när man slagit huvudet mot tusen tegelväggar?