Sorg & Sex

 

 

Natten till fredagen dog Lena Nyman. En av våra stora mest älskade skådespelerskor. Detta hindrade förvisso inte Kvällsposten från att slå upp Björn Ranelid som lördagens löp… (Ranelid är numera känd från ”Let’s dance”, inget annat, och han är förstås tacksam att göra narr av varje vecka. På lördagen hängde jag med folket, som sa att det varit sjukt äckligt att se Ranelid jucka i salsan. Jag betvivlar det inte.)

Lena Nyman blev kanske som mest känd för svenska folket via Hasse och Tage, i deras filmer och revyer. Men hon stack även ut hakan i kontroversiella roller som den mot Börje Ahlstedt i Vilgot Sjömans ”Jag är nyfiken gul”. Jag blev rosenrasande när jag läste i en krönika om hennes liv nu i dagarna, att hon tydligen fått mycket kritik för sin inte perfekta modellkropp efter att filmen släppts. Gud, det är ju en av behållningarna! Att Nyman ser normal ut! Att hennes bröst hänger lite, att hon har lovehandles!

Nyman var cool, älskvärd, oförglömlig. Men de senaste åren har hon inte kunnat arbeta på grund av sina sjukdomar, de flesta av dem rökrelaterade. Nyman dog 66 år gammal på sjukhus.

 

Idag recenserar jag bok igen på dagensbok.com. Värsta fräckisen den här gången! Kika in själv och läs om ”Lyckan” av Denis Robert…