Jag som brud

Det har hunnit gå någon vecka nu sen jag var med lite mer i filmen, ”min film”, som Lisa kallar det. Men i och med att det är sommar (jo, jag får skylla på det. Alla skyller på det!) har jag inte hunnit uppdatera om saken. Det kommer nu.

IMG_7146

 

En ganska rolig detalj för min del den här dagen, var att vi höll till i rondellen vid Erikslust, alltså precis bredvid mitt Icajobb. Så backstage var i ett personalrum, tror det kan ha varit chefens kontor. Inget jag varit i tidigare. På vägen dit var trafiken avstängd, treans buss fick ta en annan väg just idag. På grund av filminspelning. Det gav mig lite storhetsvansinne.

 

IMG_7147

 

Lisa redo i badmössa! Vi skulle ju tillsammans med några andra tjejer spela ett möhippegäng som går förbi i en snabb scen. Mycket spännande! Fyrtiotalstema på outfitsen.

 

 

IMG_7148

 

 

IMG_7149

 

 

IMG_7150

 

Någon annan fick de här flytpuffarna sen. Jag fick en krokodil istället. Men visst var de söta?

 

IMG_7151

 

 

IMG_7152

 

Anna och Lo, som spelar Mia och Mirjam, var också med. De skulle sitta mitt i rondellen, i all grönska som faktiskt finns där, och prata väsentligheter. Inte riktigt samma saker som sägs i scenen i boken som utspelar sig i en rondell. Men på ett ungefär…

 

IMG_7153

 

Den här ballongen fick jag också hålla i. För jag fick vara bruden! ”Får jag gifta mig nu?” frågade jag efteråt, det var så roligt att vara på möhippa. Men det ingick visst inte, sa de.

 

IMG_7154

 

 

IMG_7155

 

 

IMG_7156

 

 

IMG_7157

 

På grund av regnet blev allt lite försenat. Mycket väntan. Fast så är det ju alltid på filminspelningar. Jag undrar hur de som filmar varje dag egentligen står ut och håller humöret uppe. Det är mycket intensivt jobb under några få minuter. Och sen all denna väntan… På måndag ska jag få chans att prata lite mer med huvudrollsinnehavarna, ni kommer att få läsa intervjun här på bloggen förstås.

 

IMG_7158

 

Den här bilden är jättedålig, och varför har jag med den undrar ni? Men kolla en gång till. Ser ni, att det står en häst där?!

 

IMG_7159

 

Ja, det var mina bilder från dagen, som var väldigt rolig att få vara med på. Trots regnet. Vi var ett helt gäng fnittriga tjejer, eller kvinnor är väl lämpligare ord numera, som småsprang på klackar runt rondellen. ”Akta gatlyktan!” ”Vi måste ju hitta någon du kan kyssa, sista kvällen, sista kvällen!” Möhippa är väl lite grann som studenten, tänker jag. Full hela dagen och alla jublar när du kommer.

Eller?

Min kompis Emma som är nyförlovad sa att jag absolut inte fick dra ut henne på någon sådan möhippa. Och flera i gänget här var också ense att de vägrade skämma ut sig. Är jag den enda utan skam i kroppen? Haha. Jo, så är det kanske. I ett vagt adrenalinberusat tillstånd sa jag även till Lovisa A: ”Jag känner mig jättefin i de här kläderna! Om jag gifter mig vill jag se ut så här.” Hon sa att hon skulle komma ihåg det.

Vill du se fler bilder från dagen, och det vill du förstås, så finns det en del här.

Och här.

Bland annat den tjusiga bilden där jag står bredvid Karl, missa inte den!

Och detbordefinnasregler, förstås! Men den följer du väl redan? Ett hett tips för ännu fler bilder, är också att googla #detbordefinnasregler, så får du upp allt som taggars via Instagram. Låter det som att jag är en liten sucker för det här? Hihi, det är jag förstås.