Testa dig!

 

 

För alla er som liksom jag är lite sega på att regelbundet kolla så att det inte finns några cellförändringar på livmodertappen, så har nu Kvinnokliniken i Malmö det fantastiska erbjudandet i form av en buss, där det är drop-in för provtagning. Idag var sista dagen på Möllevångstorget. En kvinna i slöja hälsade välkommen och delade glatt ut kondomer ur en skål medan vi fyllde i papperna.

En mycket underlig känsla måste jag tillstå, att ligga med särade ben och bart underliv och kika upp mot taket, där det vackert nog fanns en liten glugg så att jag såg trädens grenar vina i vinden under himlen, samtidigt som barnmorskan sa ”Nu trycker det till lite här”. Utanför torghandeln, vilken fredag som helst, och här ligger jag, med fittan bar. Dessutom var det, som så ofta i den här staden, ovanligt blåsigt och det ryckte och skakade så smått i den lilla husvagnen. Ändå en överlag bra upplevelse utan obehag, inbetalningstalongen på 120 kr kommer på posten med besked om hur det gick. In och ut, snabbt och klart.

 

Jag fick själv veta detta av en slump när jag googlade Kvinnokliniken igår, så jag tänkte att det är lika bra att sprida denna superbra uppfinning till er andra där ute. Nästa vecka rullar Livmodervagnen till Rosengård, för mer information om det, se här.