Ordkonst Open 08

Igår missade jag en poesitävling i Lund på grund av att tågen krånglade mellan Malmö och Lund och situationen med ersättningsbussarna påminde om Titanic, fast ingen dog.
Jag hade kunnat göra en snygg krönika om det här, men glöm det för jag är fortfarande sur.
Det var länge sen jag var så peppad att vinna en tävling, och ingen kommer tro mig nu om jag säger att jag hade vunnit den.
Till det trevliga:
Mr Jonas var där. Mannen jag snackat en del med på msn de senaste dagarna, och ja, man kan få vänner genom att de läser ens blogg. När jag kom dit sa de vänliga personerna utanför att ”jo, det är poesitävling där inne, men den började för en halvtimma sen”. Jotack jag vet, sa jag, och sa i kassan att jag skulle gå in gratis. (Oscar sa faktiskt det i telefon, som plåster på såren för att han lät reserverna komma in…)
Jag pratade av mig med Emma på bussen dit, hela vägen från Malmö (jag skiter i vad det kostade), lät hela den bussen veta allt om mitt kärleks/sexliv (nej, inte allt. Det är det väl ingen som vet. Utom möjligtvis Axel, då). Jag var outnyttjat snygg och det finns inget jag kan bry mig mindre om än om någon skulle känna sig offended av dessa ytliga ord jag har att säga. Mitt hat mot SJ kunde fylla en bag-in-box eller två; jag var på väg till en tävling som jag inte skulle få vara med i. Fortfarande laddad som få.
Jag skulle kunna skriva värre saker. Det värsta lämnar jag utanför. Så brukar det vara. Jag tror det är bäst så. Jag är väl för fan inte Kvällsposten.
Kort om tävlingen: Det var en blandad skara men de som kom i final var de jag kunde tippat på förhand. Erik Härstedt och Andreas åkte ut tidigt, det var förvånande. I övrigt kul att se nya ansikten. Vissa av dem. Vissa behöver några års övning.
Amanda
Finalisterna, fr v: Gunnar, Rijal, Amanda, Josef. Snett nedanför: Oscar Johansson, kvällens emcee.
Rijal
1:a: Amanda Lindholm
2:a: Gunnar B Hansen
3:a: Josef Hoffert
4:a: Rijal Mbamba
Det var mycket publik.
Och om ni undrar, så ja. Jag var tillräckligt bitter för att inte plocka upp kameran förrän det var finaldags.
Och innan dess tänkte jag på fullt allvar att nej, fan heller om jag tänker ta några kort.
Efteråt blev det lite öl och vin och ja, jag känner alltså av det lite idag, så ja:
det är kronan på verket.
Som tur är 1:
jag är inte helt strandsatt, utan har kommande läsningar.
Next coming up är Karlskrona den 22e oktober.
Sen sa Oscar  i ett av sina mellansnack att jag ska dit och läsa i december, den 10e. Något jag glömt bort att vi bestämde! Så det var ju trevligt att höra.
Och däremellan alla Växjöläsningar. Se profilen till höger.
Som tur är 2:
Gunnar lät meddela att sista kvalet till Gatsby flyttats till november. Det vill säga jag tror jag kan gå.
Jag är redan redo för final, det är inte det. Men festerna brukar ju vara trevliga.
När jag kom hem såg jag på det här. Det tycker jag att alla borde göra lite då och då.
http://www.youtube.com/watch?v=ee9oFqxDDnU