Rapport från stora finalen

 

201402191425_2

 

Igår var det den stora finalen för att kröna Malmölaget. Det var en hemskt rolig kväll, med högt tryck i salongen. Jag upplevde det som att läsa för en Skambyrån-publik. Stort stöd, hjärtliga skratt, bullrande applåder. Alla gick in till sina på förhand valda pepp-låtar, jag körde Madonna som väntat, men det var stor variation i vad folk valt; allt från jazz till Star Wars. Det är så kul att läsa på scen! Det var främst det jag kände, när jag åkte ut i andra omgången, att det var trist att inte få läs mer.

Nerverna, dock. Fy fasen, det blir inte bättre, det blir värre. Jag och Vilska var överens om det när vi övade dikter för varann hemma hos mig inför. Det är illamående och allmänna koncentrationssvårigheter under dagen. För att avdramatisera överdrev jag min outfit, med inte mindre än tre olika mönster. Freak out, liksom!

Tre foton är allt jag har att bjuda på här. När jag tävlar är jag för fokuserad på det för att kunna göra nåt annat. Synd så här i efterhand, hade gärna filmat Maria Maunbachs läsningar, kvällens vinnare. Hon vann även förra året, så det var ju extremt stabilt, eller vad man ska säga. Helt enkelt det bästa Malmö har just nu.

Utöver Nino Mick då, som läste som kalibreringspoet. Svenska mästaren just nu, hade också velat filma hens dikt, som handlade om Sotschy och vikten av tolerans. Och Albins dikt, där orden hakar fast i varandra, å vad jag älskar den! Den går inte ens att ge en rättvis beskrivning av. Och Isaks galna historielektion… Ja, det fanns många höjdpunkter.

 

201402191426_2

Och så var Vendela där, och det är så sällan jag träffar henne. ”Kan någon ta hand om Vendela?” sa Lovisa A från scen, för Vendela är kanske den mest påstridiga publik ett poetry slam kan ha. Känd länge som kvinnan som lät som en get. Igår tävlade vi också om att ge beröm för Lovisa As utseende. Det började och eskalerade. Mitt bästa bidrag: ”Å, du är som en nykläckt cocker spaniel!”

201402191427

 

Nu ska jag uppdatera Ord På Scen-bloggen med snyggare bilder, och framför allt: bilder av de tävlande, in action! Kolla in om en liten stund, på ordpascen.wordpress.com. Och det slutgiltiga laget i tidernas tuffaste final, blev Maria, Isak, Albin och Nils.