reklam och återblick: SM-finalen

 
Lär dig metaforbrottas!
Javisst, det är sant! Snart kommer chansen att helt gratis gå på workshop och lära sig metaforbrottas. Vad är hemligheten bakom mästarna vi får se på scen?
Centralmakten skriver så här:
 
”I Malmö kommer vi ha workshops för den som vill lära sig att metaforbrotttas den 3-5 maj. Workshoparna är på STPLN i Malmö. Deltagarna på workshopen kommer under helgen att förvandlas till utmärkta och rykande färska Metaforbrottare. Workshopen är på STPLN fredag, lördag och söndag. 

 

Det går att anmäla sig genom att maila namn, ålder och vilken stad en vill metaforbrottas i till info@metaforbrottning.se
Under samma helg har vi en lite mindre work-in-progress-show på STPLN och på lördagen den 4 maj blir det en redig gala! Då blir det åka av!

Kolla på metaforbrottning.se om du vill veta mer om konstformen eller bara maila och fråga. Om du vet med dig om att du har läsare på andra platser i Sverige så kommer vi ju att arrangera likadana event i 7 andra städer under året. Göteborg, Stockholm, Uppsala, Norrköping, Umeå, Jönköping och Örebro.”

 

I veckan var stora slamfinalen här i Malmö, och vi har nu korat ett lag som ska tävla för staden i årets SM. Reza tar mycket bättre bilder än jag, och jag verkade besatt av att fota våra snygga emcees. (poeterna rör så mycket på sig!) Men lyckades i alla fall fånga vinnaren, Maria Maunsbach, på film. Ursäkta att kameran då o då halshugger henne, men det var så jävla roligt…

Tryck på för större bild…

               

 

Som sagt: det blev inte så mycket bilder på de faktiska tävlanden, vilket jag så här i efterhand skäms över. Det finns snyggare bilder på Ord På Scens blogg för er som är nyfikna. Får skylla på att jag var i nuet när de uppträdde och att jag var rädd att min kamera skulle göra dem nervösa. Satt för en gångs skull utan ansvarsområde, det var Lovisa och Josef som konfade och musik sköttes av dj Meistrich, förpoet var Louise, gästpoet Tobias Erehed och domare Isak. Jag kom direkt från jobbet och hängde med systern och hennes kompis Anna, och så Kristian. Efteråt blev det lite spontanfest med rökning inomhus och såna dumheter. Johan Wretman och Louise var på besök från Stockholm. En bra onsdag, en väldigt trött torsdag.

Ett Malmölag finns nu i alla fall! Bestående av Gunnar B Hansen, Bob Katt, Maria Maunsbach och Karin Palmqvist. Det hela känns väldigt pepp, tycker jag!