Sol, cirkus och bebis på besök

När du inte har tid att skriva eller när du egentligen har ett annat projekt som prio nummer ett: det är då du skriver som bäst. Jag har skrivit fem sidor idag och tre igår, eller hur var det nu? Nåt sånt, på ett nytt projekt, eller ett nygammalt projekt eller vad man ska säga. Det som inte blev något av i början av året, men som nu kommer att bli en helt ny berättelse, med delar av det gamla kvar.
Ja, vi får se hur det blir. Jag älskar karaktären, även om språket nog inte alls har fallit på plats än.
 
 
Förberedelserna inför SM är egentligen det som mest borde ta upp min tid just nu. Igår satt jag och fixade ihop små namnbrickor som poeterna ska ha runt halsen, det vill säga som funkar som tjusiga backstagepass för dem att visa upp för vakterna, så att alla ser hur viktiga de är. Även vi arrangörer och de gästande artisterna kommer förstås att få såna. 
 
Igår fixade även jag och Louise nya poängblock, eller mest Louise men jag var med och hjälpte till. Och inte minst: ABF!
I övrigt är det Lovisa och Josef som drar det allra största lasset, men jag förmodar att jag under de få dagarna kvar tills det börjar (onsdag!) kommer att få veta att jag lever…
 
Här är en som peppar grymt inför SM och dagligen påminner mig att jag ska ta honom med mig:
 
 
Förra helgen var det sista poesikvällen på Barbro för våren. Då hade vi tema cirkus, och delar av Malmölaget läste, vi hade Bob Katt som hoppat av och lämnat plats för Nils, vi hade de duktiga eleverna från Lindeborgsskolan där, vi hade öppen scen med Nina som läste tre dikter, och så hade vi Kristian Svensson som spelade. En fantastisk kväll, på det hela taget. I publiken Emelie, hennes syster och hennes Ava på besök från Stockholm. (klicka på bilderna för större)
 
     
 
1. Karin Palmqvist.
2. Kristian Svensson. 
3. Mina skor som alltid står på byrån annars (för de är inte gjorda för fötter!) fick komma ut i världen.
4. Jag var kvällen till ära cirkusprinsessa!
5. Emelie. 
 
På lördagen var jag bara bakis, men på söndagen blev det bebishäng. Solen var på vår sida. 
 
 
 
 
 
 
   
 
Om man inte passar sig kommer det färg på kinderna…
 
 
Ikväll är det metaforbrottning igen, på Far i hatten. Kom dit! Fri entré. Jag är glad att bara softa i publiken. Det är en ovanlig känsla, därav så skön. Kl 21 börjar det.
Men nu ska jag kanske gå upp ur sängen och duscha? Armhålorna börjar lukta riktigt galet. Glöm inte att boka biljetter till SM, hörni! Jag vet att jag tjatar, men hur ofta är det i Malmö egentligen? Nej just det, 2003 senast… 
I år blir det ingen bombman, vi lovar.