Sofias vernissage!

En annan sak som hänt är att min syster Sofia, som pysslar när hon inte är förskolelärare, medverkar i en utställning som just nu visas på stadsbiblioteket i Halmstad, min gamla gymnasiestad. Vi åkte dit för att vara med på vernissaget. Utställningen heter ”Mjuka tags” och ni hittar mer info om den här
 
 
 
 
Den här vävde hon på plats under dagen! ”Du är vacker som du är”. Pappa beundrar.
 
Utöver Sofias stängselvävning fanns det all möjlig konst som tog plats i det offentliga rummet. Jag fotodokumenterade lite. 
 

 
Uppochnervända ankor i taket. Och en virkad cykel i bakgrunden. 
 
 
Tydligare här! 
Oskar Hervén följde också med. Hallå liksom, hur ofta träffar man honom?! Trevligt värre!
Klicka på bilderna nedan för större.
 
     
 
Ansiktena i väggen finns i Göteborg, men bleknar bort snabbt. Det är konst gjort med hjälp av vatten! Gjorda av  Joakim Stampe. Tjejen som broderar i säten på bussar hon åker, Ulrika Erdes, har fått både skäll (av Skånetrafiken) och beröm (på ett annat ställe tyckte de att hennes alster förhöjde turerna för folk!). Om man ville fick man prova på själv att pärlplatta eller brodera. 
 
 
Jonatan Josefsson som gjort den tuffade mattkonsten sa att man fick lov att ta på hans konst. Jag gillar helt klart utställningar där man får ta på konsten!
 
 
Max Magnus Normans fina katt med pojke. Han har även gjort en katt som stod och svajade mitt ute i Nissan. Mycket verklighetstrogen, tyckte Hanna och Oskar, som undrade hur den kommit dit.
 
 
Hanna tog också på konsten och råkade dra ner den lite så att gungan hängde snett. Hihi!
 
 
Eftersom vi var på ett bibliotek var jag förstås tvungen att kolla hur väl de skyltade min bok. Inget att klaga på där inte! På hyllan av nyutkommet, med omslaget fram, bredvid en kollega från Gilla: bra där!
 
Sofia Arvidsson hittar ni mer om här.