Nu drar filmandet igång!

I fredags var jag på kick-off för filmen ”Det borde finnas regler” hos Mint AB. Mest människor bakom kameran på plats. Men också en och annan skådis… Det är så mycket människor som behövs för att skapa en film! Någon ska tänka ut vad de ska ha på sig, någon ska se till att all rekvisita är på samma plats som i förra scenen, en annan ska se till att inte skådisarnas näsor lyser röda utan ständigt bättra på med smink. Det ska finnas filmmusik, det ska vara färgschema och det ska fixas tillstånd för att filma på en massa platser.

Och imorgon, måndag, drar det igång. Så spännande!

Jag ska själv se till att vara med några dagar, för att följa arbetet på plats. En får ju passa på, när det nu är i min stad det ska filmas och allt…

IMG_6992

Jag och Linda-Maria med han som ska spela mammas nye kille, Kjell! Lite för snygg om jag får säga det själv. Men Mias mamma ska ju också ha lite roligt.

 

IMG_6990

Outfit? Jo, det provades en del, men jag föll till slut för det här. Tja-a, jag stänger in en katt, liksom!

IMG_6995

Med Sara, en av spindlarna i nätet.

IMG_6999

Helene är en av delägarna i Mint AB.

IMG_7000

IMG_7002

Med en av kompositörerna bakom filmmusiken.

IMG_7004

Här står jag och hänger med ingen mindre än Per Hyllén! Eller Mads, som han heter egentligen. 

IMG_7005

Kvällen var också sommarfest för hela Media evolution, med massa människor utomhus, dans och öppen grill. Lite bokmässan-känsla, fast istället för att se Jan Guillou såg jag folk jag legat med, skrivarkompisar och andra. Här med projektledare Pernilla och… henne har jag visst tappat bort namnet på. Men hon är också del av teamat.

IMG_7007

På väg hem kände jag att allt var inte så lite glamoröst. Min bok ska bli fiiiiiiiiiiiiilm, fattar ni eller?! Jag var tvungen att ta en bild av mig själv i sommarkvällen. Det skulle kunna vara fem på morgonen lika gärna som tio. Men det var snarare tio faktiskt, jag höll mig i skinnet. Öm i trampdynorna efter jobbigaste högklackade jag har (men jag gillar utmaningen!). Glad åt Joss fina designkläder (akiaki), som aldrig känns gamla och utslitna, utan alltid fabulösa och speciella. Pepp inför att det här kommer att bli en fantastisk film!

 

När tid ges i sommar har jag även tänkt intervjua huvudpersonerna åt er här på bloggen. Mia, Mirjam och Karl, så att ni får veta mer vilka de är egentligen, de riktiga personerna bakom. Och så funderar jag på en cameo i bikini… Vi får se vad som blir bäst.