De säger inte alls samma sak!

 

 

Det pratas mycket politik nu.

Ändå tycks folk var som yra hönor.

”De säger ju samma sak. De vill ju samma sak!”

Jag tycker det är viktigt att se att i grunden har politikerna helt olika lösning på vår välfärd.

 

De blå kör på marknadsekonomin, eliten, man vill sänka skatterna, närma sig mitten genom att sänka RUTavdrag och bygga fler friskolor. Man tror på mindre trygghetssystem för att få folk att inse att det lönar sig att arbeta. I utbildningen verkar tanken vara lite som i USA; vem som helst kan bli något stort, bara du arbetar hårt.

De röda vill räkna in hela Sverige i sin politik. Man tror inte på RUTavdraget för att de pengarna kan användas till annat, man tror på höjda skatter eftersom då hjälper alla till, och man tror på förmögenhetsskatt för då hjälper alla till efter förmåga. Man vill sänka skatterna för pensionärerna eftersom de nu beskattas för hårt och orättvist.

 

Det är väl ingen hemlighet var jag står i frågorna, och jag inser också att jag inte kan ge dig opartisk guidning.

Men lite så här tror jag man ska tänka. Hur resonerar de olika blocken, och varför?

Och snarare tänka i blockpolitik, även om det är tråkigt, eftersom det är det som kommer att avgöra valet; vilket block som får mest röster.

 

Jag är ju mycket inne på att folk inte ser vad De blå gör, eftersom många av dem är bra politiker som skuggar via media. Tänk på att mycket av vår media också är blåfärgad, exempelvis de stora kvällstidningarna. Verkar valet redan avgjort? Slår de upp fyrsidigt med Mona Sahlins tobleroneskandal, men pratar bara gott om Reinfeldt? Det är taktik. Och ytterst fult, eftersom pressen borde åtminstone försöka att återge valspurten i demokratisk anda.

 

Jag är som sagt övertygad redan, och vill förstås övertyga så många som möjligt, om att det ska bli rödgrönt efter årets val den 19 september (om en vecka). Här kommer en liten video, som är det bästa jag sett hittills i kampen för det. Se och fundera över vad du själv tycker.