Sex by surprise och det är faktiskt synd om killarna också

Nej, jag vet. Jag uppdaterar lite dåligt här nu.

Det beror på att det är juni månad snart, tiden går så inåt helvete snabbt, och nu har det blivit sommarvarmt också.

Vilket gjorde att jag igår hängde mer vid stranden än jag jobbade på romanen.

SOM ska bli klar för granskning av mina kära skrivarvänner i juli månad. Jag är på del två och har en del till att gå igenom innan jag är klar, i sidantal handlar det om cirka 70 sidor.

 

Mitt romanprojekt handlar om feminism, mestadels. Och eftersom jag vill att den ska vara uppdaterad med samtiden innebär det lite googlande då och då. Och jag vet att detta förmodligen inte är en nyhet för er, men fy i helvete vad många idioter det finns där ute!

En sak jag googlade på idag var ”sex by surprise”. Ni vet, det som Julian Assange ansågs dömd för en gång i tiden. Det var inte våldtäkt, utan bara att han inte använt kondom. Eller snarare klippt sönder den (ja, det är sant). I kommentarfält läser jag upprörda killar som tjatar om att det är så många tjejer som anmäler för väldtäkt, fast de varit med om det frivilligt. De ”ångrade sig dagen efter”.

Jag vill veta vad det här är för tjejer?

Helt allvarligt: jag skulle aldrig få för mig att anmäla någon för våldtäkt som en ”kul grej”, en ”hämnd”, va fan? Snarare har jag varit med i flera situationer, och har kompisar som berättat om flera situationer, där killen gått över gränsen på ett eller annat sätt, men där jag/hon INTE har anmält.

Att anmäla en våldtäkt är inte bara kantat av tonvis skam och obehag. Det är dessutom en jobbig procedur att gå igenom, särskilt som du förmodligen helst inte vill träffa idioten som gjorde det igen.

”Tjejen har också ett ansvar”, skriver killen som absolut inte tror att Assange gjorde det. Jaså vilket då? Hon insisterade på att ha kondom för att hon var rädd för könssjukdomar. Han vägrade ha kondom och tvingade sig på henne ändå. Och jag kan ta andra exempel.

En 19-årig kille i Västerås blir dömd för att ha haft sex med sin flickvän när hon sov. På sömnpiller. Det vill säga: kan inte ha varit kontaktbar. ”Jag trodde hon var avslappnad”. Tjohoo, vilket roligt sexliv de måste ha till vardags i den relationen!

 

Jag vill gärna ha kommentarer från killar som själva varit med om att bli anmälda för våldtäkt av en tjej som ”ångrade sig”, utförliga beskrivningar av hur ni visste så säkert att hon ville. Inga kommentarer från killar vars kompis varit med om det, eller man har hört nån som varit med om det eller läst i en tidning om nån som varit med om det.

Och så vill jag gärna veta vad ”sex by surprise” är. För jag kom av mig i googlandet och blev alldeles för förbannad och tvungen att skriva det här.