spyfluga.

image137

Stod och pratade lite med han den andre i det lilla förlaget, det var precis innan jag skulle gå hem, hade bestämt mig, var på väg. Vi pratade lite om förlagsvärlden, om allt det där jag trängt undan märker jag, allt det där som jag struntat i att bry mig om, som jag tänker inte är en del av mitt liv längre.

Jag vill bara ha det lyckade i mitt liv, kan man tycka. Bara det som sprudlar i magen, som känns lagom lätt men bra, som ger avkastning. Jag vill ha avkastning.

Förlag ger inte avkastning.
Förlag är de höga hästarna från artonhundratalet. Kul va? Tänk. Att vi har kvar dem. Så för härligt pittoreskt antikt, smakar som balsamvinäger med cheddar.

Grejen är att jag inte tycker att jag är så himla dålig.
Jag tar mig uppåt och jag har nått vissa mål, men utgivning? Nej, det får jag inte.
Jag får till och med ställa ut mina tavlor, haha, som är ungefär en hundradel lika genomarbetade som min roman. En liten spott jämfört med en stor jävla ocean, o ja, det är härligt att de får hänga på väggarna o betraktas av folk som inte köper dem, det är härligt. Men va fan! Avkastning…

De är de många, de fått publicera! Spretiga historier som inte hänger ihop, eller tråkiga deckare som massproduceras; herregud Beck-filmerna får ju för helvete göras; världen är inte en rättvis plats!

Kultur lönar sig inte.
Kultur är inte till för att löna sig.
Kultur är det lilla barnet som leker för lekandets skull, att det sen blir nåt vackert i slutändan: det är slumpen. Man kan inte reproducera det. Slumpen är vacker, men man kan inte digitalisera, skriva en manual, trycka upp det i trettitusen kopior!

Min bok skulle gärna få tryckas upp i trettitusen kopior.
Men jag är inte Liza Marklund, så folk skulle inte vilja köpa den på Pressbyrån i pocketformat.
Vilket kanske är bra, för hur jävla mycket går till författaren på det?

Det är realisation på kulturen, vi har ett borgerligt styre.
Att göra revolution mitt i det skulle vara ödesdgert, eller hur?
Jag är den rosa elefanten, jag har inga hämningar. Men jag har inget självförtroende heller just nu. Sug min feta balle och spy efteråt.

Nu ska jag äta macka och sova. Godnatt fula jävla spyflugevärld, imorgon är jag solsken och danskung.

ps. bilden är snygg va? Hoppas Åskar godkänner att jag snodde den…