Varför jag tycker du bör bojkotta den andra Sex and the city-filmen

 

 
Jag älskar serien ”Sex and the city”. 
Alltså tv-serien, den som började sändas i Sverige när jag gick på gymnasiet. Man kan nästan säga dyrkar. Jag dyrkar den. Jag är förvrängd nog av dess briljanta karaktärsporträtt att tro att Carrie, Miranda, Samtantha och Charlotte är mina vänner. Kanske inte Charlotte alla gånger (även om en gammal kompis en gång hävdade att jag var nåt så ovanligt som en mix av Charlotte och Samtantha, och att hon älskade mig för det.)…
Serien har en utmärkt inledning, med avsnitt som på alla sätt är försök till den finslipning som komma skall i säsong 2, 3  och 4, för att sedan avta, som alla serier avtar i kvalitet, under säsong 5 och delvis under säsong 6. De sista två avsnitten är dock guld, och det spelar ingen roll hur många gånger jag ser det absolut sista; jag gråter varje gång. 
Det är ett perfekt avslut till vilket det inte behövs någon uppföljare.
 
Så varför kom filmen?
Film nummer ett såg jag på bio. Jag tillhörde kategorin som tyckte det skulle bli spännande att äntligen se mina vänner på storbild, som insåg att detta var ett jippo med mestadels kommersiellt syfte, men som ändock hade förtroende för regissör- och -manusförfattaren Michael Patrick King sedan serien, och därför lutade mig tillbaka och hoppades på det bästa.
Föga anade jag att jag skulle komma att titta på klockan.
Föga anade jag att jag skulle bjudas på ett gäng skrikiga tjejer som jag inte alls kände igen, därtill buskishumor och överdramatiska scener kring ett bröllop, där utvecklingen knappast är trovärdig, men herregud man gör ju sitt bästa eftersom det ju måste bli en film av det här.
För att rättvist ge er allt det jag hatar med denna film, eller åtminstone tycker är fem trappsteg undervärdigt den serie jag älskar så borde jag förstås se om den. 
 
Men nu kommer vi till rubriken: 
Varför jag tycker du bör bojkotta den andra Sex and the city-filmen?
Därför att ni antagligen är fler med mig som såg första filmen och blev gruvligt besvikna, och insåg att ni på förhand kunde förutsett detta om ni varit lite kallblodiga; att inget skulle slå serien. Precis som ingen film slår en bok. Fast värre. Den andra filmen görs för att den första blev en så grym kassasuccé.
Det finns ingen annan anledning. 
Jag kan inte råda er att ladda ner den och på så sätt ge nada till filmbranschen, i och med Pirate Bay-domen… Men jag ger er rådet att vänta. Vänta tills den kommer till videobutiken, om du nu måste. Hyr den där. Stöd videobutikerna. 
 
Men se den helst inte alls.
Köp serien, det är billigare nu än när jag gjorde det.
http://ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=3800
 
 
 
ps. Enligt facebook är jag Carrie. Den jobbigaste och mest överanalyserande och underdåniga och naivt romantiska av alla brudar i världen. Fuck them… ds.