Lilla sommarintervjun: S.T.I.C.S

S.T.I.C.S är ett band. En av S.T.I.C.S medlemmarna har synts på teve i sommar som värd i barnprogrammet ”Sommarlov”. Dom har även jobbat som en av rösterna i radiokanalen ”Din gata” och när dom inte gör det så skapar dom en blandning av hip hop, soul och spoken word. Läs mer om S.T.I.C.S här.
Jag har sett S.T.I.C.S uppträda.

1. Hur är läget?

Läget är stabilt! :D

Det har vatt den roligaste sommaren på länge med en massa uppträdande både i Stockholm och i Skåne. Det är alltid kul med nya upplevelser och nya vänner.

2. Är det inte jobbigt att skriva när det är så varmt ute, vill man inte hellre bada?

Det bästa är att samla på sig lite vänner, lite papper, några pennor och gå ut och hänga någonstans. Just det här ”hänget” tror jag underskattas av många som är kreativa, det blir så lätt hänt att man stänger in sig i sin lägenhet och jobbar när man istället hade kunnat vara ute i solen och samla på sig upplevelser och minnen.

3. Så, vad skrivs nu för tiden? Projekt på gång?

Det är alltid mycket projekt på gång. Har precis avslutat en mixtape som vi släppte för ett tag sen med Vince Kriss som fick bra respons och nu är det mycket poesi som är i fokus.

Med dom dikterna som vi har samlat på oss kommer vi att sen snickra ihop en skiva som kommer släppas inom en snar framtid.

Och sen har vi också börjat med någonting som heter STICS conversations där vi sitter och snackar med olika kreativa människor och stora artister om deras liv och vad dom sysslar med. Det finns en massa hemligt material som vi sitter inne med som vi kommer att släppa successivt.

4. Vilken bok läste du senast och vad tyckte du om den?

Läser faktiskt inte så mycket romaner. På sistone har det varit väldigt mycket musik och poesi som har varit i fokus.

5. Du (Rijal) har jobbat mycket med radio, i programmet ”Din Gata”. Vad ska man tänka på när man håller på med radio?

Det viktigaste att tänka på är att vara förberedd innan varje sändning. Och sen ska man alltid bjuda in sina lyssnare vilket jag kände vi gjorde väldigt bra på ”Din Gata”. Oavsett vad vi pratade om, så hade vi en väldigt öppen dialog med alla våra lyssnare som gjorde så att vi skapade innehållet tillsammans.

6. Har du någon favoritförfattare och varför just den?

Många av dom författarna man tar del av nuförtiden författar texter i musik, det har lästs väldigt mycket genom öronen haha!

7. Du höll på mycket med poetry slam tidigare. Kommer du att komma tillbaka?

Tidsformatet har alltid varit den största fienden, det är som när man skriver en låt och blir tvungen att göra en radio edit. Eller när man kollar på en film och vet att det finns en director’s cut som är fylld med ännu mer av det goda. Det finns t.o.m lite planer att börja röra oss utanför sverige och etablera sig på fler engelskspråkiga slamscener.

8. Vad är det bästa med att skriva?

Friheten.

9. Vad är det sämsta med att skriva?

Friheten.

10. Det finns de som säger att poetry slam inte är riktig poesi utan snarare standup. Vad har du att säga till dem?

Att vi är inte speciellt roliga på scen. Men annars när vi inte är på scen så är vi väldigt roliga! ;)