Inte publicering till hösten

foto på mossa: Sofia Arvidsson
 
Kära bloggläsare.
Det blir ingen publicering till hösten.
 
Jag har ju jobbat stenhårt för detta i några veckor, så det är klart att det blev en viss besvikelse som infann sig först.
Samtidigt har jag turen att ha ett väldigt bra förlag. I min omarbetning har jag kommit långt, men det har också kommit in lite andra spår. Det drar åt lite olika håll. Sånt som händer.
 
Hur som helst ville jag mest ta tillfället i akt att fundera över besvikelsen som ändå infann sig. Varför skriver man? Är det bara för att bli publicerad?
Skulle jag inte fortsätta i vilket fall som helst?
 
Det kändes viktigt att meddela er detta: att även om jag har foten inne, har fått debutera och så vidare, så betyder det inte att min skrivandeprocess förenklas. Det betyder inte att jag är på ett ständigt bananskal. En roman är alltid lika mycket jobb, och den här romanen har varit igenom en del och kommer att behöva en del till. 
 
För att bli riktigt bra.
Och att släppa ifrån sig något halvdant; det är varken jag eller mitt förlag intresserade av. 
Men intresserade av den är de fortfarande, ingen fara på taket. Det blir Gilla som ger ut den när den kommer.
 
Så jag tänkte tipsa er om att Jenny Jägerfelds nya bok kommer ut till hösten. Och att Christin Ljungqvists kommer om någon liten månad. Jag har flera projekt på gång, det råder ingen nöd. Det är ingen tävling. 
Jag gillar arbetet och det är huvudsaken. Arbetet fortsätter.