Bloggtips och en antagen utmaning.

Jag förstår inte att jag inte gjort det tidigare, men det är verkligen på tiden att jag gör det nu.
Tipsar er om Theas blogg.
Vardagliga funderingar i en ung kvinnas liv. Inget shoppande, absolut inga foton från provhyttar eller självupptagna vältranden som man kan finna på denna blogg då och då… Nej, Thea är mamma, hon är en tänkande varelse, hon är fin och ödmjuk och framför allt skriver hon mycket bra! ”För vilsna och stolta”; http://zimmy.bloggagratis.se/

För ett tag sen skrev hon ett inlägg som jag läste nu precis. Det handlade om att man skulle se på sitt liv i Dåtid, Nutid och Framtid. Jag antar denna utmaning som jag tyckte var en rolig idé, och kopierar hennes modell rakt av!

För 10 år sedan… var jag 17 år, mycket kontrollerande när det gällde mitt matintag, pluggade teater och lekte med tanken på Hollywood. Var övertygad om att det var skådespelerska jag skulle bli. Bodde i Halmstad, första egna lägenheten, kollade på Ally McBeal (som jag starkt pesonifierade mig med) tillsammans med Erika och Marabou mjölkchoklad en gång i veckan. Var det nu jag lät henne raka av mig håret också, varpå jag hånglade med den där killen med kritstrecksrandig skjorta? Var det nu jag träffade den förödande Peter, och gick modevisning i den lokalen där jag även kollade på Lars Winnerbäck, som knappt var nåt alls på den tiden? Åren glider ihop, och jag tycker det är rätt okej att de gör det.

För 5 år sedan… hade jag lagt skådespelandet på hyllan, åtminstone tillfälligt. Jag skrev, skrev, skrev. Glimåkra folkhögskola med allt vad det innebar av olycklig kärlek, Emma och godismåndagar, på sommarlovet efter jobbade jag i kiosken (Linas kiosk), om jag hade några relationer var de märkliga och ytterst tillfälliga. Jag skrev, det var nog det som var huvudsaken.

För 1 år sedan… hade jag sommarjobb, ett riktigt! Garvargården i Hovmantorp, jag var stolt värdinna med ansvar för konstglaset och fikat. På kvällarna satt vi och huttrade på Kafé de luxes uteservering, i den regnigaste sommaren någonsin. Jag var tillsammans med Åskar, vi hade förstahandskontrakt på Gamla Norr och det kändes som att alla kompisar var på väg att flytta dit. Jag tror att livet var ganska mycket frid och fröjd.

Igår… gick jag promenad som fan, tog igen efter heldagsregnet/stormen. Jobbade med romanen, tyckte det flöt på. Gillade att vara ensam i vår sommarstuga i Glimminge Plantering.

Om ett år… bor jag i Malmö, gärna i egen lägenhet. Min roman är inskickad till förlag och jag sitter och hoppas på ett ja den här gången. Jag kanske är tillsammans med en av konstnärskillarna som hänger på Möllan, de skäggiga typerna med konstiga slitna kläder som kan laga god linsgryta och har tveksamt kontrakt i ett av de slitna gamla industrihusen. Men jag kan lika gärna vara singel, ett fladdrande löv liksom nu, med olika hamnar på vägen. Jag har börjat skriva på en ny roman, denna gången kretsar det kring tonårsfyllor och annat väsentligt. Har jag nåt roligt jobb? Tänk, om jag har nåt roligt jobb…

Anta utmaningen, vet ja!