Top 10 Saker som kan hända efter döden

 

 

Dels med tanke på min dröm. Jag har blivit sjuk igen, och när man ligger ner på rygg känns det verkligen som en varböld i halsen. Igår natt drömde jag att min farmor, som dog för åtta år sen, och jag skulle laga mat i hennes gamla hem. Spagetti blev det. Hon var ganska förvirrad. Vilket gjorde mig också förvirrad. När jag vaknade var min första tanke att detta förstås betyder Döden. Jag har fått en oåterkallelig halssjukdom som kommer leda till att jag avlider. De kommer att säga på vårdcentralen att det bara handlar om timmar.

 

Dels med tanke på alla dessa fåniga test på facebook. Som jag givetvis gör. En handlar om vart du hamnar när du dör. Min kompis Emma i Växjö hade gjort den och jag kommenterade; 

Lina Arvidsson at 07:56 on 03 April

det här är så gött! det finns alltså olika platser alla kommer till som dör. i like it!

 

 

Emma Fermvik at 08:43 on 03 April

såklart! hur förklarar du annars alla olika religioner?

 

 

 

Lina Arvidsson at 09:45 on 03 April

hihi det var så sant

Write a comment…

 

Slutledning av allt detta pseudoverklighetsdravel:

Här kommer en lista. Top 10 vad som kan tänkas hända när man dött. Eftersom detta av mig anses vara en högst personligt förankrad fråga, och ju är min blogg, så bör det läsas som min önskelista i frågan…

 

1.Vakna upp på ett favvoställe i historien. Till exempel hos Majakovskij, efter sen efterfest med omkullvälta whiskeyflaskor, fimpar, aubergineröda läppar och en halvt uppdragen klänning av det här slaget:

I bakgrunden jazzig Charlestonmusik och en och annan avdankad poet ligger och sover i hörnen. Men över min kropp sträcker sig armen av Vladimir Majoakovkij, hans hand girigt över mitt bröst kupad. Han är livs levande, en världsberömd revolutionär skald som snarkar på ryska och blåser ut luft på mina bara axlar. Och jag är… lycklig.

 

2. Vakna upp på ett av alla favvoställe i livet som gått. Till exempel på Molkoms folkhögskola. Min första folkhögskola. Man  fick nya kompisar som aldrig förr. Man var tjugo, rökte, hade page och såg ut som Uma Thurman i ”Pulp Fiction”, så här:

 

Man skrev manus, filmade, var fullt övertygad om att Hollywood och Oscarsgalan väntade. Man utövade skådespeleriet med ett allvar som fått självaste Kevin Spacey att blekna. Under denna period var det Olles rum man vaknade i. Huset hette Nordan, det spelades Tom Waits och Nick Cave. Det var känslostormar på högintervall, men också den första tryggheten. Jag balanserade på Tomtebos balkong utan rädsla att dö.

 

3. Vakna upp i favvoscen i film. Till exempel i ”Pirates of the Carribean”, där Johnny Depp är fast på en öde ö tillsammans med den där bruden, vad heter hon, Keira Knightley. Med den skillnad att nu är Du Keira Knightley. Du dricker rom, dansar med en galning och du tänker fan inte vara kysk och vän jungfru.

 

Vi diskuterade denna scen för ett tag sen, jag, Emelie och Thomas Häägg, gammal gymnasiekompis jag gick ut och drack öl med. Jag sa att jag aldrig förstått mig på att hon inte gör nåt. Att hon inte förför honom! Med det glittrande ljuset han har i ögonen, och herregud, det är en öde ö! Vad har hon att vara blyg inför? Emelie hävdade att hon nog inte var så kåt på honom. Jag sa att det är en omöjlighet. Emelie sa att han ju ändå är galen. Jag nickade, ja? Thomas skrattade mest. Jag tror inte han såg dragningen i Jack Sparrow, om jag ska vara ärlig.

 

4. Vakna upp som ett roligt djur, till exempel en fågel, för att vara helt ooriginell. Eller som en ko. För att de verkar vara lyckliga trots att de gör inget alls. Typ. Eller bara en panter eller leopard eller katt eller nåt. De verkar ju ha det spännande.

 

 

5. Nangijala. Parallelluniversumet, den där drömmen om en finare värld, något som är lite mer Sagan om ringen. Medeltidskläder och hästar, liksom. Jag skulle ha blont hår till knäna och vara tillsammans med Aragorn. Allt skulle vara drypande romantiskt och på liv och död. Fast ja, efter döden då. Så vad kan hända? Man slåss mot en äcklig äcklig äcklig drake och kommer till Nangilima. Typ.

 

 

6. På tal om parallella universum: Man får det där livet man inte fick. Det här är ju sannerligen lite för bra för att vara sant; men vindsvåningen. Paris. Du är krokimodell. Han en svart konstnär. Era barn krulliga och söta. Dina bröst större. Ditt språk ett annat. Ditt hår långt och lockigt rött. Du är din femtonåriga dröm. Action…

 

7. På tal om ”för bra för att vara sant”: Man får tillbaka de där människorna man aldrig fick. Den gifte mannen. Alla har vi nån på lager. Den där kärlekshistorien som aldrig blev, men som var sjukt fin på pappret, i dikterna, i de våta fantasierna. Bara slå upp ögonen och den personen står framför dig. I en skog. Bara ni två. Ni är i himmelen, inga hinder nu. Action…

 

8. En snabb överblick på livet och dess eventuella mening ger rätt snabbt att det handlar om innerlig kärlek och trygghet, såväl av kompisar som av äkta makar eller tillfälliga passionerade kontakter. En stor bassäng med origer, helt à la ”The rocky horror show”, i stark kombination med en gosig ”När Harry mötte Sally”… eller nåt. Fuck termer! Oändlig gränslös kärlek, helt enkelt! Lika flummigt som det är enkelt.

 

9. Jag vet, det här skulle vara en önskelista. Men jag kan inte riktigt komma ifrån den där läskiga scene
n när Odjuret blir levande begravd, ni vet i tv:s ”Skönheten och odjuret” som gick nån gång på 90-talet eller så. När man var för liten och påverkades för mycket av allt man såg. Alltså; en bild av hur man faktiskt inte lämnar sitt medvetande, utan ligger kvar i sin döda kropp och tänker Jahapp, var det så här det blev. Fan också.

 

10. Den saliga, eller osaliga, anden. Beroende på hur man ser det. En egen teori om att graven binder människans själ kvar. Att man kretsar kring graven, har koll över de efterlevande, typ visar sig för dem i drömmar eller så om man tycker de behöver det, då och då. Skrämmer upp dem så de tror de ska dö, när man i själva verket bara vill laga lite med spagetti med dem. Såna grejer… Rätt fint, på sätt och vis. Man är kvar på jorden men utan ansvar och dödliga problem.

 

  

 

Eller vad tror du? Är väl den demokratiskt öppnande frågan att avsluta detta med.