Bokmässeslö

 

I år var året när jag blev gammal. Eller hur kan vi annars förklara vad som hände? Varje dag denna mässa har jag skippat flera av de seminarier jag skrivit in att jag skulle gå på. För att jag blivit trött, inte orkat stressa dit. Jag har åkt hem för att sova, mitt på dagen! Jag har prioriterat mat framför böcker, och ja, det låter ju sunt. Och när det handlar om att stilla blodsockerfall med riktig lunch, lagad mat, så absolut. Men det har också handlat om att jag t.ex igår la ut över 600 spänn på mat.

Jag köpte två fudge utanför Svenska mässan, det kostade 28 kr.

Jag drack ett glas rosé som kostade 117 kr.

Och så räkmackan förstås, på Gothia Tower. 189 kr. (Men den är stor.)

 

Fantastisk, ändå väldigt prisvärda tapas. Här ska jag tydligen sätta i mig en halv getost. Och aioli, all denna aioli! Igår natt var min kropp byggd av aioli.

Fantastiska, ändå väldigt prisvärda tapas. Här ska jag tydligen sätta i mig en halv getost. Och aioli, all denna aioli! Igår natt var min kropp byggd av aioli.

 

Marie och Alice på dagensbokmiddagen i Majorna.

Marie och Alice på dagensbokmiddagen i Majorna.

 

Bokinköp? Nej, faktiskt ganska sparsam där. Jag hade en tanke om att köpa Schibbyes och Perssons bok och få den signerad, för det gjorde de varje dag, de var årets Jan Guillou, alltså den kändis man såg mest av, hela tiden överallt. Men… jag pallade inte.

Jag hade en tanke om att köpa Patrik Lundbergs ”Gul utanpå”, eftersom vi ändå pratat en del under mässan, bland annat ett väldigt otippat samtal om torrschampoo, och ett där hans kompis fick för sig att jag skrivit en politiskt korrekt erotisk roman, bara för att jag sa att min huvudkaraktär är feminist. Oj vad den behövs, kände jag då. Och oj vad förvånad han kommer att bli när han läser den…

Men… jag pallade inte.

Jag köpte lite Gilla-böcker jag längtat efter, jag köpte Kerstin Thorvall-biografin och plockade på mig en Saeterbakken jag inte hade och en recensionsbok från Vertigo.

 

Och igår gick vi hem från Park eftersom det bara var halvkul och vi inte såg några kändisar. Eller nästan inte i alla fall. Desto roligare var det där i förrgår. Då såg vi ut så här:

IMG_5853

Anna Liv och Louise Halvardsson.

IMG_5857

Louise, jag och Sara Starkström.

 

IMG_5859

Förra året var jag debutant som gled runt i VIPloungen och kollade in Lasse Åberg och drack gratiskaffe. Det här året hade de tagit bort kaffet och godiset i presscentrum, äpple och vatten var det som gällde. ”Är vi hästar eller?” sa Anna Liv.

Jag gjorde två författarintervjuer. Det var lite nervöst innan, men sen kändes det bara bra, och jätteroligt. Pratade med Annika Persson, hon som skrivit Lena Nyman-biografin, och Viktor Algren, som är en pseudonym. Ska lägga upp dem under veckan som kommer, men redan idag kan ni läsa om det bästa seminariet jag var på; ”Måste allt vara sant? Fram med fiktionen” på lördagens morgon. Hitta här.

Och så hade jag möte med en redaktör!

Carl-Michael Edenborg på Vertigo har kollat på min erotiska roman och tycker mycket om den. Jag kommer att ge ut den under en öppen pseudonym (eftersom man måste kunna prata om sin bok på mässor och sånt och eftersom jag inte vill gå miste om cred…). Varför jag då inte väljer mitt egna namn? Nej, jag tänkte försöka förekomma den största skandalen genom att tydligt visa att det handlar om olika målgrupper. Detta är inte en bok från 12 år. Jag kommer säkert att komma ut med fler böcker i framtiden som riktar sig till unga, men det är inte en ungdomsboksförfattare jag vill bli betraktad som. Jag är författare, bara. Jag kan förstå om det verkar konstigt, men jag tycker egentligen inte det borde bli så mycket skandal av det. Jag tänker skriva vad jag känner för, och det är liksom bara att vänja sig. Det gör inte min debutbok mindre lämpad för folk från 12 år. Och framför allt: det gör den inte sämre…

Hur som helst: det var ett bra möte och jag är oerhört pepp på det här! Vi pratar om utgivning till nästa höst, och nu ska jag omarbeta efter bra respons.

Gilla har knutit tills sig Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo sen förra året.

 

Förlagsmiddag med Gilla. Trångt om härligheten och när jag skulle släppa förbi Marta, som släpper bok i vår, för att hon skulle röka var Ada snabb med att hejda

Magda kommer ut med en ungdomsbok i vår.

mig; ”DU ska inte ut!”

Nej, det skulle jag inte. Och inte ett bloss har det blivit den här mässan. Jag lovar! Härligt, va? Jag röker faktiskt inte längre.

Jag är inte en sån som röker.

 

 

IMG_5841

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag sitter jag i Maries fina femtiotalslägenhet i Kortedala och skriver och väntar på eftermiddagens hemfärd, medan katterna sover i solen. Varför jag inte är på mässan? Nej men precis. Jag pallar inte…

IMG_5871

Det är lite roligt att sitta i någon annans lägenhet. Jag skulle själv gärna bo så här, med trappa upp till en övervåning, med två balkonger och tjusiga gamla möbler. I framtiden. Nån gång.

IMG_5874

Helt ärligt trivs jag rätt bra i mitt lilla kyffe också. Åke, jag kommer snart hem. Och ja, självklart ska vi titta på ”Dexter” då. Men däremellan en tågresa, och trots att det inte blev så mycket inköp så blev det förstås lite grann. Bland annat Jenny Jägerfelds efterlängtade! Och kolla, med tröja till!

 

 

 

Bild 2013-09-29 kl. 13.46

Jag är ju så jävla easy going

 

Bokmässans Åke var två st; Anna Livs och Anna Cs ”Murre” och ”Plurre”. Efter Mauro Scocco och Plura, skapade av Anna Nyqvist, som också skriver för dagensbok. Här testar de lite mat:

Murre och Plurre äter pizza.

Murre och Plurre äter pizza.

 

 

 

 

IMG_5849

Och pasta.

Och så var mässan över för i år.