Jul i Erkagården

Innan jag åkte hem över jul jobbade jag ihjäl mig på Ica. Det har jag inga bilder på.
Och skålade i champagne med Lina Kvist, som fått ett fantastiskt badrum efter renoveringen.
Och så valde jag ut vilka böcker jag vill läsa i vår. (Obs! Det här var i första gallringen… Jag tog bort några gem till.)
Det sägs att syster Hanna inte var där. Men hon är rätt bra på att göra sig närvarande ändå.
Bullen.
I vår gran är det inkluderande som gäller. Motsatsen till stilrent kör vi på. Alla färger på samma gång och även det fula pyntet man gjorde i trean får vara med. Annars är det synd om det.
Humlan. Lika söt som alltid.
Min bror Per. Lika söt som alltid.
Tyvärr kom min kamera bort sig i bilen lite på julafton, så jag har inga bilder därifrån. Men här kan ni se om ni vill! Vi bytte traditioner och var hos Hervéns. Alla hade rimmat i princip så utdelningen tog ca tre timmar. Men det var skoj!
På juldagen var jag hos mamma och Hans och hade fortfarande inte fattat var min kamera tagit vägen, haha!
Tipsrunda i mellandagarna. Fatta att jag fick 12 rätt?! Kom trea. Har nog aldrig hänt. Jag tackar sällskapet också för de hjärncellerna, för säkerhets skull.
Pappa
I övrigt har det varit mycket soffa, sova, slappa den här julen. Leta efter rätt fjärrkontroll och anledningen till att det inte funkar med just den manicken. Det finns ingen hejd på prylar i teverummet numera…
Ingen hejd på mat heller… Julen är rätt mycket bara äta och dricka va? Från Ica fick jag massor av chokladaskar. Det kan hända att jag går upp några kilon den här veckan.
Bästa julklappen i år var inte min, utan Sofias. I julklappsleken var den hett villebråd. Ett öga med konsistensen av en pung (pappa: ”Hur vet du hur såna känns?!” jag: ”Jag är 31.”) Inuti fullt av små ögon som far omkring i vätska när man trycker på den. Sjukt roligt! Demonstration nedan av Sofia.
Andra saker jag gärna ägnar mig åt när jag slappar. Obs: att hon inte är kär i någon ny som heter Björn, utan att hon älskar Björn Skiffs som har gett henne ett nytt roligt jobb.
”Emma, vill du komma hit och se på Lejonkungen?”

Kanske den bästa bilden på ögat. Tydligen kan man köpa det i Eslöv.
Och så ett urval av klappar jag fick:
Känner ni igen bilden? Halva är omslaget till ”Springa med åror” av Cilla Naumann, min favoritbok ur årets utgivning. Hela är ett konstverk, ”Efter badet 2” av Karin Broos. Häftigt va? Mamma lyckades pricka in det. Häftigt också att jag gav henne boken samtidigt, hehe!
Och så lite paketinslagning från Sofia, som passade utmärkt till Åke. The drag of the day. Redo för nyår.