Det är inte som att jag är Tom Cruise

Just nu paus i inspelningen för att det låter från en tvättstuga. Något vi trots allt inte haft problem med, fast att vi sitter i en källarlokal (den källarlokal som utgör Vertigo förlags så kallade bunker) och spelar in. Det är ljudboksinläsningen av kommande ”Blötdjur” som jag pratar om. För japp, den kommer att släppas både som fysisk bok och som ljudbok. Inläst av mig. Det är så jäkla roligt att läsa in bok, nästan lika roligt som att skriva faktiskt! Jag kan sakna skådespeleriet ibland, och det får man ju utlopp för här. Ljudet står ljudtekniker Magnus Larsson för. Han beskrivs bäst som att han ser ut som Sven Melander. Något han hört några gånger. Och så sitter Alexandra Nedstam, Madame Vertigo, på övervåningen och jobbar med text.

Är det pinsamt att sitta här och läsa in galet explicita sexscener? Haha, tja, det är lite speciellt. Första sexscenen kändes lite tuff. Men sen kommer man snabbt in i det, det måste man ju, det är ju sexscener i var och varannat kapitel liksom. Och den ena sjukare än den andra. Det är ju Ariel Held vi snackar om. Om ni tyckte att förra boken var ”lite för mycket” så är den här ca tio gånger värre… Fast på det bra sättet! Alltid på det bra sättet förstås.

Vad annat har hänt? Jag var på Expressens kulturfest. Jajamensan! Athena Farroukzad undrade förvånat om jag rest till Stockholm enkom för detta. ”Tja, inte bara”, sa jag, men det är klart man kommer när man är bjuden. Det är ju inte som att jag är Tom Cruise, som kan dissa Oscarsgalan för att jag har annat för mig. Hur många inbjudningar av det här slaget tror ni dimper ner? 

Det var en rolig fest, jag drack sex, sju, åtta glas bubbel, pratade med David Lagercrantz, blev spanad på av Johan Rabaeus och lite tafsad på av okänd man bakom mig, men jag tror det var han den smale stjärnkocken. Alex och Sigge tackade för att de för första gången blivit uppskattade av kulturetablissemanget (verklighetsförankring much?), och sen drog de direkt vidare till efterfest. Töntigt.

Det var dansgolv helt i min smak, med schlager och eurodisco. Långt tåg bildades till ”Eloise”, initierat av Per Sinding Larsen (som för övrigt ser likadan ut som han alltid har gjort? Hur går det till?). Det enda märkliga var att jag inte kom med på listan över bäst klädda. En otrolig miss ändå, va?

Jag gick med Ida, bästa kompis och även förläggare och redaktör till både ”Aldrig ensam” och ”Vänligen bygg inga berg”. Så härligt att få hänga med henne och familjen, det var så länge sen jag träffade hennes barn att Oskar inte kände igen mig och Matilda undrade vem jag var typ.

En annan rolig sak som hände var att jag fick medverka i Stephen Kingpodden! Lyssna på det, jag blev riktigt nöjd med avsnittet. Vi pratar om ”1408”, novellen och filmen, som är ganska olika varandra i utförande. Och Jonas som driver den var så himla trevlig! Jag hoppas att jag får medverka nån gång igen i framtiden, vi får se.


Vad som händer i övrigt? Jo, det har kommit in lite uppdrag, författarsamtal och sånt. Än så länge håller jag mig flytande. Jobbar på en roman som nog tar ett tag på sig innan den är klar. Men det får den göra, och det är roligt! Kanske kommer det ut nåt annat innan ni får ta del av den, det får vi se. Men nu först är det som sagt ”Blötdjur” och den kommer förhoppningsvis i april, nu lagom till att snön ska dra (det har den typ redan gjort från Malmö, vi är ju Södern här va) och våren ska komma, knopparna slå ut.

Just det, klättringen, fan va jag är tillbaka! Igår kände jag att jag tog stora kliv. Som att jag hade kontroll på varje muskel i kroppen, och rörde mig som en katt över väggen. Häftigt värre!
Har också börjat dejta igen tydligen. Det är ju vår, va. I min kropp i alla fall.

Taggar: