Hybris! Rekord!

Det här har jag inte berättat, men när vi var i Dubai och jag låg i solen och bara tänkte lite, inte orkade läsa, så kom lösningen till mig vad gäller ett manus jag helt hade kört fast med. Det är ett manus som delvis utspelar sig på Cypern och handlar om ett kompisgäng som är där för att festa. Jag fick avslag på det i augusti förra året, och när jag läste igenom det igen för att markera vilka ändringar jag ville göra, hatade jag det plötsligt. Skrev arga anteckningar åt mig, diskuterade det med vänner utan att känna pepp eller ens veta vad jag ville göra med det.

Jag påbörjade en omarbetning i november, som jag gav upp efter fyra sidor. Allt kändes dödfött, och även om jag gillade storyn var jag helt utmattad och oinspirerad inför en omarbetning till.

Fram tills nu.

Igår tog jag upp och började redigera i det jag skrivit, efter idéen som jag fått på Dubai. Det handlar om stora förändringar, främst på handlingsplanet, men eftersom jag hela tiden utvecklas som skribent (jo, jag tycker det märks tydligt när manus fått vila lite), tyckte jag att även språket och hur historien skulle berättas behövde ses över.

I morse vaknade jag tidigare än vanligt. Låg utan att kunna somna om, och längtade tills klockan skulle ringa. Trots att jag sover lätt som en fågelunge just nu (det måste verkligen bli ett slut på det, när ska jag få sova en hel natt utan att ligga vaken och fundera över allt och inget?!), skyndade jag iväg till fiket och Lisa Z. Jag skulle börja på den nya delen! Den som bara fanns i mitt huvud, men den behövde komma ut på papper nu. Även om jag inte var klar med det andra. Vissa saker kan inte vänta, så är det!

Bild 2014-04-10 kl. 14.01

Hemma nu, dödshungrig men överlycklig.

Slog mitt rekord av nyproducerade sidor per dag: 14,5 a4!*

Och så jävla bra blir det också! Jag fokuserar på enbart gestaltning i princip, mycket som ligger under ytan och pyr. Shit va bra det kommer bli när det är klart!

 

 

* rekord sedan tidigare för mig när det gäller att producera nyskrivet material är 13 sidor på en dag. Då gjorde jag det i två omgångar, lite arbete på morgonen, lite på eftermiddagen. Så det här kan sägas vara än bättre! Ont i handlederna nu. Borde lära mig rätt fingersättning nån gång.

Taggar:  ,