It’s funny ’cause it’s true

Bild 2014-03-20 kl. 09.23 #2

De flesta av mina vardagar börjar på fik numera. Antingen sitter jag där själv och knåpar, eller kommer någon av vännerna förbi, och så är vi flera. Det funkar faktiskt bra med koncentrationen ändå. Det enda som jag tycker ordentligt kan störa den, är om jag druckit för mycket kvällen innan och är lite bakis. Men… det brukar löna sig att sitta kvar ändå. Vänta ut det. Tillåta sig att sega, för sitter man tillräckligt länge så kommer det ändå något till slut.

 

Just nu skriver jag på en lite halvhemlig grej, eller vad man ska säga. Ett beställningsuppdrag där jag har relativt fria tyglar. Rör mig i ungdomsvärlden igen, fast denna gången med fokus på killar. Viss otrevlig fördjupning kräver projektet, som att jag häromdagen såg om filmen ”This is England”. Fantastisk film om skinheads under Thatcherstyret, men ack så tung. Eller att jag läst Magnus Utviks bok ”Med Stalin som Gud”, om att verka i en extremistisk politisk grupp, och just nu läser Henrik Bromanders ”Smålands mörker”, om en kille som dras till fascismen. Det är kul med research! Och det är kul att få skriva något annat faktiskt, även om tjejerna på Cypern skriker och vill ha uppmärksamhet i bakgrunden…

Bild 2014-09-04 kl. 15.57

En av mina skrivarkompisar, Lisa Z, är i New York hela hösten. Hon tjatar på mig att jag ska komma dit, och kan jag motstå? Jag tror inte det. Jag tror det blir till att kosta på sig och boka en resa snart. Om så bara en weekend och inte två veckor den här gången. Förra gången jag var i New York var jag nitton och fast besluten att finna Kevin Spacey. It’s funny ’cause it’s true, som man säger…

Så här såg det förresten ut i Malmö för ett tag sen, under en av gångtunnlarna, mitt ex Åskar visar upp förödelsen. Jag var rätt glad att jag har förråd på vinden den dagen. Folk höll på att drunkna i hissar och såna grejer. Jistanses.

201408312029

 

”Säg inte det här till någon” väntar på recensionerna, bara en som kommit än så länge. Men som Ariel Held har jag redan fått lite intervjuer, så det känns som att det löper på bra. Och, vet ni? Coolast av allt coolt! På söndagen på bokmässan, alltså den 28 september, kommer hon/jag att bli intervjuad av Edenborg. På Aftonbladets scen! Klockan 13.30, be there vet ja!