Skrivarhösten är igång!

2015-09-01 09.57.18

Då så, var höstens fikskrivande igång. Igår och idag har jag och Lisa Z suttit på fik inne i stan och brottats med våra texter.

Fast just nu känns det inte som en brottningsmatch för mig. Just idag var det snarare att likna vid en dans. Så underbart det är när skrivandet har kommit till den punkten! När jag trots alla små trådar hit och dit, och trots min envisa vilja att inte göra det alltför lätt för läsaren utan tvärtom hoppa i tid och rum, faktiskt känner att det börjar bli en roman av det här. Det börjar ta sig! Och det kommer att bli så sjuhelvetes jävla bra när det blir klart.

Ursäkta skrytet, men ja! Idag kunde jag riktigt se den framtida succén framför mig.

2015-09-01 09.57.30

Framför allt är det så himla roligt. Tänk att min lilla bebis nu är 193 sidor lång! Det är en värdig roman, det. Beror förstås på layout, men ”Det borde finnas regler”, som blev 317 boksidor, var 197 sidor i datorformat. Jag har nu skrivit ut hela bunten och sitter och redigerar med kulspetspenna. Och gör anteckningar i blocket för saker jag märker behöver fyllas ut eller som jag tappat bort på vägen.

Halva arbetsdagar, för vissa låter det kanske inte så mäktigt att sitta från kvart över 9 till ca 14. Men på den tiden har jag hunnit gå igenom 53 sidor, noggrant ord för ord, och det blir hjärnan faktiskt ganska mör av.

I eftermiddag ska jag hjälpa kompisar att flytta. Det känns som ett bra komplement. Nacken gillar inte att jag är tillbaka på fik. Inte plånboken heller. Men jag gör! Och redan nu längtar jag till imorgon. Min huvudkaraktär är oerhört jobbig, hon stångas mot sig själv och sina smygande insikter. Hon rör sig längre och längre ifrån mig, är plötsligt en sån som har glasbord med underlägg för att slippa fläckar. Högklackade stövlar och återkommande viktproblem.

Och samtidigt är hon så nära mig, våra hjärtan är i samma kropp, jag bultar för henne och hennes historia. Det kallas att skapa en karaktär, och det har tagit några år, men nu börjar det falla på plats. Sannerligen!

Förresten har jag uppdaterat kalendariet precis! I Malmö har du möjlighet att se Ariel Held läsa, se mer om det här. Och på bokmässan har jag lite hållpunkter som Lina, här. En uppmärksam läsare ser att eventen överlappar varandra något. Men oroa er inte, jag har tänkt på det! En kloning är på gång…