Tack gode gud för skrivkompisar

Jag redigerar.

Detta evighetsjobb… Ingen har kanske berättat det för er, men det tar jättelång tid att bli klar med en roman. Eventuellt många omarbetningar under komprimerad tid. Hur som helst måste hjärnan vara inkopplad hela tiden. Samma scener måste läsas om och om igen, nya scener måste oftast skrivas till, och de måste sedan läsas om, i sitt stora sammanhang, för att se om de passar in.

Så idag har jag läst igenom 92 sidor text och gjort anteckningar till mig själv. Det ser fortfarande ut så här på vissa sidor, men det tar sig.

201405121634

Jag har nästan helt slutat jobba hemma, jobbar jämt på fik nu för tiden. För skojs skull skiftar vi runt. Som tur är kan jag fortfarande prata om ett ”vi”, och det snarare vidgas än tappar i mängd. Skrivande kompisar, pratar jag om. Såna att våndas och bolla med. Att ha hybris med. Att känna sig viktig med. Det är bra, alla borde ha dem.

Idag:

201405121640

Karin

201405121641

Louise

201405121642

jag

201405121639

en fantastisk brieostbagel

och en förvirrad anka i det avtagande eller tilltagande regnet utanför fönstret. Den verkade ha klia på hela kroppen. Hoppas det inte var fågelinfluensan.

Fiket är Knus på Västra Rönneholmsvägen 53.

Resten av kvällen får det bli sladden ur för hjärnan. Film, tror jag. Inget som har med litteratur att göra. Jag måste ta paus nu för att orka med det igen imorgon.

Kanske den här? Passar in i kursen ”Erotiska skildringar”, som precis kommit igång nu. Ambitiösa elever i varierande åldrar, vissa med mycket skriverfarenhet. Ser fram emot att få läsa deras texter!

secretary