Bara för att jag hatar modebloggar…

kommer här outfiten jag hade på mig igår.
Jag, när jag mötte Andreas o Fanny vid fontänen: – Jag vet, det blev lite mycket. Jag ser ut som en gravid hora.
Andreas: – Skulle snarare säga promiskuös sjuksköterska.
Jag: – Det var min plan!
Fanny: – Med lite dragning åt Pippi Långstrump.

Jag kom delad förste plats i tävlingen, så trots Daniel Bernhoffs desperata försök var det två poeter vidare till finalen. Som förra gången på Gunnars tävlingar kände jag mig naken och utelämnad på det golv de kallar scenen. Och precis som förra gången gick den dikten jag trodde minst på hem, medan det gick sämre för den jag trodde mest på.
Han jag delade prispengarna med hette Kristian, jag känner igen honom som ljudkille från en läsning på Malmöfestivalen för tusen år sen. Igår var han trubadur och rolig (på riktigt faktiskt, man måste tillägga det nu för tiden. Annars blir det som ett skällsord).

Kort bakgrund: Gunnar B Hansen är en rik kille som anordnar poetry slams i sitt eget vardagsrum. Själva turneringen heter Gatsby open. Vinnaren varje kväll får 700 kr, andrapristagaren 200, samt 200 får även den jurygrupp som placerat sig närmast medelvärdet. (För att hålla nere scorecreep). Vinnaren i varje omgång (och ibland andrapristagare, om det är fler än fem tävlande) går vidare till finalen, som hålls i slutet av varje säsong. Där får vinnaren 3500 kr. Allt detta tar Gunnar ur egen ficka.
Efter varje kval är det dessutom fest, som varje gång varit en mycket trevlig tillställning med vin som flyter som vatten.

Reklaminslag förresten! Vi, Ordkommissionen, det vill säga denna gång jag, Laura Wihlborg, Andreas Möller och Paul Ström läser i Halmstad på fredag den 15 augusti, kom dit och kolla! Kafé Rotundan klockan 19.00!

Det var en trevlig kväll, även om inget blev som man tänkt sig och allting kändes ganska konstigt, men ändå bra, på nåt mystiskt vis.
Nu ska jag till stan och kompensera min dåliga framförhållning vad gäller livsviktiga piller… Hur dagen och kvällen kommer att se ut är för tidigt att sia om.