Glasögonöverdos

Å, en sån förkylning!
Det konstiga är att jag ändå redan är på bättringsvägen. Det är den så kallade kritiska dagen. Den när man egentligen känner sig hyfsat frisk, utöver hostan och smaken i munnen och möjligen snoret då, men blir utmattad så fort man gör något, typ går i trappor, börjar städa, går och hämtar ut sina nya glasögon… Så nej. Håll mig tillbaka. Jag ska ta det lugnt idag också så att jag är frisk imorgon. 
 
Men de nya glasögonen, alltså.
När jag skulle få mina första glasögon var jag väl 13 eller nåt och mamma var eld och lågor. Å, det verkade så roligt, tyckte hon, att kunna förändra sitt utseende så, med bara en detalj. 
Sådär, tyckte jag, som valde de mest försiktiga bågar jag kunde hitta, och försökte fuska så länge det bara gick genom att bara ha på dem när jag skulle kolla på tavlan i skolan, och möjligen på teven hemma.
Idag är det annorlunda. Jag har nu blivit som min mamma och tycker det är skitkul att få nya glasögon! Jag posar som en galning och känner mig snyggare och kulturellare än nånsin. Visst blev det bra??
 
 
 
 
Nu beror det kanske lite på att jag varvar mellan linser och glasögon, och när jag väl då har glasögon är det lika bra att smäcka till ordentligt liksom. 
 
 
 
 
 
Tonårsprogressivt, yeah baby!
 
 
 
Och eftersom mina glasögon, med risk att göra reklam nu, kommer från Face, som vanligtvis är en sminktillverkare, medföljer ett litet hudfärgat lipgloss. Tadaa!
Och glasögonen kom i denna tjusiga lilla väska. Optikern var noga med att påpeka att jag gärna fick komma in och få ett stelt fodral som skyddade bättre, om de inte passade i mitt gamla. Men jag blev så löjligt förtjust i detta etui att jag inte ville släppa det…