Refusering nummer två.

image55

Så satt det ett fett jävla paket i brevinkastet idag igen. Refusering nummer två. Tänkte jag innan jag öppnat det. Tyvärr var det från Norstedts. De jag hoppats på kanske mest den här inskickningen, eftersom jag trots allt gått på myten att stora förlag=bra förlag. Får man ett fett paket, så betyder det att de skickat tillbaka hela boken. Vilket förvisso är schysst stil, men det betyder ju knappast att de ville ha den. Att de ville gripa tag i den med allt de hade, allt de förmådde, hålla kvar i mitt verk till sista andetaget, nej så var inte fallet. ”Eftersom vi får in en stor mängd material kan vi bara undatagsvis skriva personliga omdömen.”

Det finns fler förlag.

Det finns fler förlag.

Och jag har annat att göra nu, fullt upp, hinner faktiskt inte gräva ner mig i detta. Idag ska jag börja öva in dikterna. Kanske ringa Emma och fråga om en dikt funkar. I helgen börjar det, min nya chans. Sen kan Norstedts och Natur o Kultur gå och fucka upp sig i väntan på min stjärnglans.
För den ska spridas, det lovar jag. Över hela jävla Sverige. Jag ska också sitta på DNs kultursidor och le med färdigtryckta boken i hand, säga ja det var en lång väl hit men det var det värt.
Fasen.
Det ska ske.