Anlita mig som lektör till ditt manus!

11/9 2017

Hej, alla som eventuellt har hittat hit!

Igår kom det nya avsnittet av Jeanette Niemis podd Skrivradion upp, där jag är intervjuad om erotiskt skrivande. Tyvärr måste jag meddela att det inte blir någon kurs i höst.

Däremot är jag tillgänglig som lektör, om du har ett manus som du vill ha nya ögon på! Jag är utbildad skrivpedagog, och van vid skrivandet genom det egna arbetet och genom att läsa och ge respons på vänners och kollegors manus sedan flera år tillbaka. Har även hållit diverse kurser i skrivande. Jag tar mig gärna an alla möjliga skönlitterära texter (dock inte poesi).

Linas respons var ovärderlig för mig när jag skrev manuset till det som senare blev min debutroman ”En svensk kändis”. Lina är utmärkt på att identifiera styrkorna i en text och ringa in element som inte passar in i helheten. Tack vare Linas respons lyckades jag komma vidare med min text och våga tro att den faktiskt skulle bli en bok.

Alma Kirlic

 

Upplägget är så här:

Du hör av dig med en förfrågan till min mail, lina.arvidsson@dagensbok.com. Jag tackar ja, och steg nummer två är då att du skickar din text via post till mig, utskriven i Times New Roman, 1,5 i radavstånd, marginaler minst 3 cm. Glöm inte att sidnumrera!

Jag tar 2-3 veckor på mig med mitt svar. Det kommer att innefatta 1. ett utlåtande om texten som helhet, 2. nedslag på detaljer, 3. tips på hur din text kan bli bättre. Jag är ingen domare i Idol eller något sådant, utan min respons syftar till att hjälpa ditt manus framåt till att bli sitt allra bästa jag. Jag brinner för att peppa folk att skriva.

 

 

Eftersom jag tror att kommunikation öga mot öga är bra, föreslår jag att lektörsutlåtandet levereras både via mail och genom att man ses över en fika och pratar om det. Detta ingår i priset. Om du inte har möjlighet att ses i verkliga livet kan vi ta det via telefon eller Skype.

Fast pris: 2 900 kr
Rörligt pris: 10 kr per sida
Prisexempel manus 250 sidor: 2 900 + 2500 = 5 400 kr.
Alla priser är inklusive moms.

Hör av dig!

 

Tack vare Lina Arvidssons respons på mina texter vågade jag släppa sargen och skriva klart romanen som idag finns utgiven i Sverige och även i andra länder.

Eva Ludvigsen

 

Lina är en noggrann läsare. Efter att jag fått respons av henne vet jag vad jag behöver jobba vidare med, men jag är också sugen på att göra det. Hon lyfter nämligen inte bara fram textens svagheter utan hittar också dess styrkor. Efter att manuset nagelfarits av henne är jag peppad på att jobba vidare, och det är ju kanske viktigast av allt! Jag ber alltid Lina att läsa mina manus. Hennes hjälp är ovärderlig för mig!

Lisa Zetterdahl