5 tips för att lappas ihop

När det tar slut kan det finnas olika tillvägagångssätt att lappas ihop igen. Jag ska nu räkna upp några:

IMG_6648

 

1. Festa.

Det är väl beprövat att bli full för att glömma sina sorger. Eller rättare sagt glömma att det finns någon sorg i denna värld alls. Jag fick besök av min favoritkusin, Ninni, och vi tyckte båda att det var alldeles för länge sen vi var ute. Stället för 30 plus i Västra hamnen var inget att hänga i julgranen, folk dansade till obegriplig funkmusik, jag vill inte tillhöra den åldersgruppen. Vi drog till Möllan istället. På förfesten hyllade vi Kurt Cobain, som dog för tjugo år sen genom att skjuta sig i huvudet, det ska inte vi göra. Om det går så illa att vi gör slut på oss själva, var vi helt överens om att skjutvapen inte var det vi skulle ta till. Och så åt vi av en brieost som var mogen som pappas kladdkakor.

IMG_6647

 

IMG_6649

 

IMG_6650

 

2. Se på film med sig själv

 

 

 

Alla har jag sett tidigare, jag är en sån brud som gillar att se om filmer. Av någon anledning. Fast ”Saw” var det så länge sen jag såg att jag inte riktigt kom ihåg. Det var bra. I ”Pulp Fiction” kände jag att jag fortfarande hängde med i dialogerna som fanns med på skivan. Det var också bra.

3. Läsa

Också en form av eskapi förstås. Det är osocialt och bildande. De här böckerna ägnar jag mig åt just nu:

glaskupan

 

heavier than heaven

 

tuktad till frihet

 

”Tuktad till frihet: Historien om Hans Scheike och hans kvinnor” kommer det recension på nästa vecka på dagensbok.

 

4. Skriva

Ja, jag vet, jag sa att jag inte ska begrava mig i jobb den här gången. Men fattar ni hur skönt det var att ta upp en roman som bara legat och väntat på mig?! Folk säger att det bara är papper med tecken på, men oj, oj, oj, så fel. Folk säger att det bara är en hobby, men oj, oj, oj så fel. Hejdå, säger jag, nu gungar jag in i den här världen ett tag.

 

5. Träna

I min iPod just nu: Oskar Hanska, Beatles, Lili & Susie, Madonna, Britney Spears, Lady Gaga, My chemical romance, E-type. Det är inte mycket som kan gå fel på gymmet just nu! Och ikväll har jag anmält mig till Afro, alltså sån där afrikansk dans som man blir slut i rygg och armar av efteråt. Jag tror det kan vara bra för nacken. Det är definitivt bra för själen.