Dags att söka min kurs!

Jag kommer att ha kursverksamhet i vår, på Folkuniversitetet här i stan.

”Erotiska skildringar” heter den, och kommer dels att vara på plats och dels på distans. Du kan läsa mer om den och söka den här. Eller här, om det gäller distans.

 

På fredag är det Alla hjärtans dag.

Det har funnits tider när jag hatat den dagen. Ni vet, som Mia hatar förälskade par och helst vill döda dem, så har jag ofta varit singel och då är det liksom värdelöst med en dag när man påminns om det, lång väg inför. Det har också hänt att jag varit tillsammans med obstinata personer som varit emot Alla hjärtans dag av kommersiella skäl. ”Jag kan väl säga när jag vill att jag älskar dig?”

Återstår att se hur det blir i år.

Vi kommer i alla fall att ha en special på dagensbok.com, missa inte det! Jag har läst boken ”Älskade struntflicka” till specialen, en brevväxling mellan två kära människor på 30-40-talet. Och så blir det en massa funderingar kring det här med äktenskapet, om konsten att skiljas på 1700-talet och om tre tusen år av kärlek i litteraturen. Och så blir det Alla hjärtans dagsnoveller av David Levithan och förstås en stor dos kärlek ur dagensbok.com:s stora arkiv.

Det är mycket som händer på dagensbok, många nya skribenter. Kul, kul!

Min man är här och bor i några dagar, det är också kul. Just nu sitter vi och redigerar i varsitt manus, han i soffan och jag vid skrivbordet. Det är bättre hemma hos honom, där har vi ett köksbord och lite mer likvärdig arbetsställning. Men på båda ställena får han stå ut med mina utrop ”Å, det blir så bra det här!”

”Å, jag kan se intervjuerna framför mig!”

Nyligen har jag läst igenom hans manus en sista gång innan det skulle gå till förlag. Spännande. Det är fantastiskt att vara tillsammans med någon som också skriver. Att förstå varandras enträgna arbete, att förstå detta att den andre då och då måste försvinna in i en annan värld… En ynnest är det.

Sen att han inte tycker så mycket om ”Top Model”; det känner jag att jag kan ta.