Midsommardagen

Är lite seg idag. Förstås. Men igår var trevligt. Var på grillfest i stan, vi satt på innergården och jag fick till och med några att binda kransar med mig (viktig tradition i min värld). Vi drack inte snapsar och åt inte sill,  men framåt småtimmarna skickade vi runt en mintuflaska som någon hällt punch i. Det var mot förmodan väldigt gott, smakade så där som spriten i vuxenpraliner smakar. Sedan kom regnet.

 

Vad vädret var omidsomrigt i övrigt, tycker ni inte? Som en dröm. Men jag samlade inga blommor under huvudkudden för att drömma om den jag ska gifta mig med.

 

IMG_20160624_194430

 

Det var annars något vi också höll väldigt hårt på när jag var liten. Ett helt sällskap var vi, mest ungar och tonåringar, som letade gärdsgårdar att hoppa över. Jo, där jag är uppvuxen finns det gott om sådana. Men man behövde ju sju, så det krävde sin tid. Och tystnad. För inte bara var det sju sorters blommor som skulle plockas, sju gärdsgårdar som skulle hoppas över. Det hela skulle också ske utan att ett ord yppades. Annars föll magin. Alltså var det oftast en vuxen med, någon som redan gift sig och därmed säkrat sitt, inte behövde några blommor eller någon magi. Utan kunde tolka åt och hjälpa oss gestikulerande små.

 

Springa genom högt blött gräs. Håll för munnen, inte skratta! Är detta, räknas detta som…? Nej, det där är ingen gärdsgård. Jag minns det i ett förtrollat sken förstås. Och aldrig drömde jag om någon. Men barndomens somrar. Det är väl få saker som slår dem ändå?

 

Jag blev lite nedstämd av förra refuseringen ändå. Det är ju så, för varje nej blir det där manuset lite sämre. Så är det kanske inte, jag är ju fortfarande hos de stora förlagen och stångar mig blodig. Ska kolla i Svb höstkatalogen sedan, det ska jag. Leta fler, lite mindre, de kanske gillar mig. Fast först avvakta svar från de sista två. Det finns ju en chans än, man vet inte.

 

IMG_20160625_134228

 

Idag har jag mest hängt på balkongen. Läst. Dagens Nyheter från igår, om katastroffilm och inför amerikanska presidentvalet. Det är ju fortfarande svårt att begripa Brexit. Finns mycket att säga om det men jag tror i slutändan att EU är bra för sammanhållningen. Lika mycket för att undvika krig som för att fördela ansvaret när det gäller flyktingströmmarna. Ett ansvar Sverige inte heller tycks vilja ta nu för övrigt, med tanke på omröstningen tidigare i veckan.

 

Och så läste jag Bodil Malmstens ”Det här är hjärtat”. Poesi alltså. Skönt. Den var sorglig förstås, den handlar ju om hur hon hanterar att en nära vän dött. Men bra. Jag måste läsa mer av hennes dikter! Nästa helg har vi Bodil Malmstenspecial på dagensbok, missa inte det.

 

Och idag tipsar vi om sommarläsning, om du inte vet vad du ska hugga in på. sommartips dagensbok

 

 

Taggar: