Om Ariel Held & annat

IMG_7259

Soffläge mestadels idag. Tvättid och färgar slingor i grönt. Läser Ulrica Dahls ”Skamgrepp: femme-inistiska essäer”. Inte van vid att läsa facklitteratur, men det är bra för mig. Bara att vänja sig. Plus att den här är skriven på ett språk som tar sig friheter. Hög igenkänning och mycket tankar som väcks, av hennes funderingar kring det feminina uttrycket, könsrollstillhörighet, att inte passa in i normerna, att dras till kvinnor och annat intressant. Japp, den rekommenderas. Även om det tar lite mer tid, åtminstone för mig, att läsa detta jämfört med all skönlitteratur jag sätter i mig.

Det är skönt med ensamma dagar. Jag tycker det, har alltid tyckt det. Virigina Woolf skrev om vikten för en författare att både kunna socialisera i de offentliga rummen, men också; minst lika viktigt, att då och då dra sig tillbaka och begrunda i ensamhet, för att kunna skapa. Just nu skapar jag inte ett skit, jag läser mest. Skriver lite dagbok. Funderar.

 

Nyligen hemkommen från Stockholm. Främst där för att träffa Ida och hennes familj, med åttamånaders Oskar. Det är kul att umgås med barn. Även om det lätt blir som en annan kompis sa, ”du kastar dig in i det, leker och umgås på deras nivå i flera timmar. Sen slängs du ut och skakar förvirrat på huvudet, undrar vem är jag”?

IMG_7216

 

IMG_7251

 

I Stockholm bor ju de flesta. Jag har aldrig förstått varför, men många är de kompisar som flyttat dit och förälskat sig i staden. Jag hinner aldrig träffa alla. Den här gången hann jag ändå med relativt många. Först Erik och Andrea från förlaget. Så här nöjda är de över att boken nu är klar och i butikerna:

IMG_7226

Edenborg var tyvärr i Norge och missade tillställningen.

IMG_7224

Egentligen är jag kluven till hur jag ska bete mig med mitt kära alter ego. Med refuseringar bakom mig inför att andra boken (den som sägs garantera ens status som faktisk författare) nu äntligen släpps, är jag saligt nöjd förstås, och vill helst av allt bara skrika ut till hela världen: ”Jaaaa! Här är den! Den är pervers, den är unik, den är underbar och fantastiskt bra! Och det är jag som har skrivit den! JAG!”

Och samtidigt kan jag inte nog poängtera hur mycket den skiljer sig mot min första. Detta är så långt ifrån en ungdomsroman en kan komma. Och även om det säkert finns folk som hävdar motsatsen, känner jag inte att det är något jag behöver be om ursäkt för. Trots allt gör det mig inte mindre till mamma åt ”Det borde finnas regler”, att jag nu lyckats värka fram denna lilla bastard…

Kanske säger orden på fliken det allra bäst:

”Ariel Held är ett alter ego för författaren Lina Arvidsson. Under detta namn skriver hon skamlös, gränsöverskridande erotik.”

Det är som jag. Men ändå ett annat.

 

 

IMG_7238

Författarporträtt av Joel Andersson.

Köp den t ex här. Eller ännu hellre hos de sexshoppar eller bokhandlar som har den (t ex Hamrelius i Malmö).

En kväll satt vi på Mälarpaviljongen och folk kände och klämde på min bok. Rosévinet där är inte som det varit, men det var söndag och inte så folkrätt. Och fint. Och även om kvällarna börjar bli kalla är sommaren ändå kvar.

201408101992

 

Johanna. Och Emelie som jag inte träffat på länge. Med sin Ava, som med ens vuxit upp och blivit stor. Och lite senare kom Anna Liv också.

201408101994

201408101995

201408101998

Öl som inte var lika kul som namnet.

 

Oskar är roligare nu än förra gången, förstås. Det händer saker hela tiden. Han lär sig använda annan nappflaska, han fattar att om han kastar leksaken i golvet kommer någon att plocka upp den. Bara detta att han kan sitta utan att välta! Jag satt ofta med honom på golvet i vardagsrummet och lekte. Eller tittade på när han lekte. Förföljde honom för att se till så att han inte slog sig. Vilket han förstås gjorde ibland ändå. Han tycker t ex att det är superroligt att kasta en röd plastleksak i golvet så att den får spinn och snurrar några varv, innan den slutligen lägger sig tillrätta. Detta är roligt ungefär tio gånger. Sen vill han ha något nytt. Helst alla böcker som ligger i hyllan, och han börjar med att dra ut den mittersta…

 

IMG_7203

 

IMG_7204

 

IMG_7206

 

IMG_7207

 

Och så träffade jag Charlotte, hon hade utställning av ett samarbete med bildkonstnären Elisa Rossholm på Stadsbiblioteket. Inspirerat av Charlottes släkthem i Dalarna, text varvat med bild i ett mycket spännande slutresultat. Se den, om ni har möjlighet!

 

201408112001

Ja, jag tvingar folk att hålla upp min bok…

201408112002

 

En vecka till är jag bunden vid Ica. Pengar. Det är bra, det gynnar kreativiteten. För även om det rullar på väldigt bra för mig nu, så finns det inga garantier. Förra året var ett år av refuseringar och icke-gig. Jag tänker att jag är glad åt att kunna styra över det som binder mig. Att jag är glad att jag inte har en bebis nu, hur kul det än kan vara att hänga med en. Jag älskar min frihet, skrivtiden jag sätter av åt mig själv, möjligheten att kunna göra det. Just nu till och med friheten att kunna hångla med vem jag vill. Inte för att jag utnyttjar det så särdeles. Men ändå.

Bebis kräver uppoffringar som jag inte alls skulle vara sugen på att göra just nu.

Och den här hårfärgen luktar gummi. Bara en observation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taggar: