Sommarfunderingar

Det har kommit några små skriverier om ”Blötdjur” sedan den släpptes. Först ut var Bernur, och @obehaglitt på instagram. Sen kom de större kanalerna Sydsvenskan och nu senast Aftonbladet. Det är kul att läsa om sin bok, även om jag tycker att vissa läser lite för slarvigt. Är det verkligen rimligt att som recensent klumpa ihop tre kvinnliga karaktärer till en? Särskilt när man vill skriva en text som diskuterar feministisk porr?

Det man också hade kunnat önska sig är ju jämförelser med min tidigare bok som Ariel, detta är ju trots allt hennes andra. Men det är så här det har blivit i litteraturvärlden nu, upplever jag. Vad gäller recensioner och att bli omskriven i större tidningar får du vara glad om det kommer något alls.

Och jag ÄR glad!

Men ni vet hur det är, vissa dagar kan man bli lite muttrande gubbe bara.

I övrigt har jag gått på semester, efter att ha jobbat hårdare än nånsin med ett manus som skulle omarbetas efter respons, och som det förhoppningsvis blir nåt av nu, om än jag, som Karl i ”Det borde finnas regler” säger, inte kan säga mer om det i nuläget… Nu blir det ledigt, åtminstone i juli. Klassiskt började jag oroa mig för pengar idag, haha, vilket egentligen är emot reglerna när man bara ska slappna av, njuta av sommaren (som säkert kommer tillbaka vädermässigt), läsa böcker och göra ingenting nyttigt alls. Bara för att jag är frilans just nu kan jag inte jobba hela tiden. Nej, pengaindrivande verksamhet får vänta till augusti.

Frilans känns väldigt mycket som att man försöker hitta på olika sätt att tjäna/spara pengar på. Men idag kostade jag i alla fall på mig att boka in bokmässan. Jag ska dit! Jag har all lust i världen att stå i Vertigos monter som Ariel och signera böcker för glatta livet. Ni kommer väl och säger hej och köper en bok eller två? Återkommer med tider när det närmar sig.

Egentligen är det bisarrt att jag ska behöva oroa mig över pengar när jag är dubbelt aktuell i år. Utöver ”Blötdjur” så kommer jag ju ut med en liten skräcknovell i augusti. Mer info om det kommer också att komma. Men den vill ni inte missa! Jag är otroligt nöjd med den lilla godingen.