Idag släpps ”Aldrig ensam”!

Idag släpps äntligen min tredje bok, den lilla novellsamlingen ”Aldrig ensam”!

Efter utmattningen förra året känns det faktiskt rätt overkligt att komma ut med en bok igen. Det var som att jag fick vänja mig vid tanken ett tag på att aldrig komma ut med något mer. Att bara skriva för min egen skull, för att jag inte klarade av prestationen och arbetet det krävde att färdigställa något. Och då hade jag ju redan kontrakt på den här. Men under flera månader kunde jag ju inte jobba med text alls. Behövde snarare jobba med bilden av mig själv. Vem är jag om man helt tar bort skrivandet? Och det känns faktiskt som att jag ändrat syn på saker och ting. Visst vill jag fortfarande att det ska gå bra för boken, att den ska få några recensioner och så, och det vore kul med fler intervjuer. Men; det är inte allt. Jag har annat i mitt liv också. Jag vet inte hur jag ska förklara känslan riktigt, men det är… annorlunda. Jag är inte samma person som den på författarporträtten tagna 2018 (även om de är grymt snygga, tack Lovisa). Jag har vuxit, jag har förändrats. Och det känns väldigt bra. Jag tycker om livet mer.

Så rent symboliskt är detta kanske mitt viktigaste boksläpp nånsin? Och även om det nu blev några antal färre noveller än vad det först var tänkt, är jag himla nöjd med den här boken! Den går att klämma på en dag, om man inte har problem med att kasta sig in och ut ur olika berättelser, och den försätter en, förhoppningsvis, i en stark känsla av obehag… Japp, det finns skräckinslag!

Den släpps på konsai förlag, som är ett helt nystartat förlag. De är inriktade på det mindre formatet; alltså noveller, poesi, kortromaner. Läs mer om dem här. De släpper även en kortroman idag som heter ”Grannjävlar” och är skriven av debuterande författarparet Antoni Lacinai och My Lind. Läs mer om den och annat på konsais sida.

Resan med novellsamlingen började egentligen i en skoluppgift. Jag är bästa kompis med Ida, som är med och driver konsai, och 2018-19 gick hon, Charlotta och Mikaela på förlagsutbildningen i Stockholm. Sen växte det fram att de skulle bilda förlag, och Ida frågade om de fick ge ut mig på riktigt. Jag trodde väl aldrig att jag skulle komma ut med noveller inom skräckspektrat? Fast nu när jag gör det känns det ändå logiskt. Jag har ju alltid älskat skräck.

Läs mer om min bok här. Den kommer att finnas till försäljning lite varstans. Om du inte hittar den i din lokala bokhandel får du gärna be dem hämta hem den! Annars finns den förstås på nätet.

På torsdag kör vi en digital release via facebook. Här hittar du länk till evenemanget. Tanken var att vi skulle haft en fest på Anti i Malmö, men corona satte käppar i hjulet, som den gjort för så mycket annat. Gah, så trött på den smittan nu! Men alla som såg mina livesändningar i somras vet att jag kan det där formatet, eller hur? Det kommer bli kul! Ta ett glas vin till, så känns det mer på riktigt. Varför inte i plastmugg? Där kommer det även att gå att köpa signerade böcker.

Det bästa med det digitala formatet är ju att alla kan komma. Du behöver bara ha uppkoppling, och, förmodar jag, ett fb-konto, eller en kompis som har fb-konto som du kan låna. Och du kan sitta var som helst i världen och ändå vara på plats. Jag vet, det är svårt att flirta, bli lite på lyran och sälja in sin påbörjade bok lite här och var. Men det går att skriva kommentarer under tiden. Hoppas vi ses då!