Teaterx2

Nu har jag varit på teater igen!

330298_274878272578515_68683562_o

Två gånger sen sist till och med. Först var det i Stockholm, där jag och Karin såg Malin Jacobsson och Ola Nilsson spela sin föreställning ”Är det skit, det här?” på Debaser Medis (med världens snyggaste affisch, se ovan).

Det var en galen föreställning, som rörde sig både bland färdigskrivna dikter och låtar framförda mer eller mindre traditionellt; och på en mer naken nivå, där Malin och Ola gick bärsärkagång över sina egna ”misslyckade” karriärer. Med Titanic-dans, slagsmål, ”Håll grytan kokande!” och klappmössa. Det var underhållande och smått galet, och svårt att beskriva för er som inte var där, känner jag.

Det var en engångsföreställning med efterföljande uppträdanden och så kallad Korsfest. Och det är lite grann så att jag känner för att säga ”skyll er själva, om ni inte var där så missade ni det”!

… men det får man väl inte säga i det här landet…

 

Sedan var jag på teater nu i veckan, på Bastionen här i Malmö där Potato Potato sätter upp sexualundervisning för unga och vuxna. Se det om ni har chansen! Bara få platser kvar, boka biljetter här.

Det är både humoristiskt och jävligt intelligent när Potato Potato undervisar. Med hjälp av Drag tar de kål på könsnormerna som vi vet dem. Med hjälp av drastisk humor tar de kål på förväntningar och fördomar. Det här är precis lagom vågat för ungdomar. Och med så små medel också! Bra skådespelare, bra variation på medier (vi får se folk bekänna sina sexuella upplevelser via storbild, vi får se en byggnadsställning symbolisera det kvinnliga könsorganet, och alla galna nummer varvas med technobeat), bra sätt att beskriva sex på utan att visa en enda könsdel på bild. Jag blir imponerad och lycklig.

Passar för övrigt även om du inte är ung längre.

Läs intervju med en av skådespelarna här.

Men kanske med en övre åldersgräns på… säg 75? Moralpaniken lämnar vi hemma.

Förresten: jag har blivit gladare sen sist. Och så här långhårig!

IMG_6098

IMG_6097

IMG_6099