30årsfesten!

Jag hade tidernas 30årsfest, om jag får säga det själv! På Café Barbro med ca femtio vänner. Mat från Vegegården, fina tal som nästan gjorde mig tårögd, och ett dansgolv i regi av Dj Meistrich, fullt av ”It’s a sin”, Madonna och lite E-type och Orup med på ett hörn. För att man måste ha skämslåtarna med också!

 

Jag tycker att Joss (akiaki) är fantastisk på att sy kläder, och jag tycker att dräkt är det ultimata vuxenplagget. Sagt och gjort, jag anlitade henne att sy dräkten för kvällen. I give you: rymden möter tennis! Här med den snygga kavajen också på plats:
Ingen 30årsfest utan Åke, min käre pingvin! Här står han och spanar ut över borden, håller vakt över Malenes och Emelies tjusiga dukning innan gästerna kommer.
Här är Andreas Möller talare, sin vana trogen hård och skoningslös. Gunnars fester kallade han klamydiafestivaler, jag blev utnämnd till facebooks ansikte utåt (”folk som tror att det är intressant för allmänheten att uppdatera sin status stup i kvarten. Lina är en sån.”) och istället för hurra på slutet fick jag en tyst minut.

Gunnar var min eminente toastmaster, som fördelade taltiden under maten. Andra som höll tal var: Malene, som smickrande kallade mig sin bild av kreativt skrivande. Albin, som läste punkter om hur tjugo-plus-människor upplever livet; läskigt nog mycket träffande…. Mina kära systrar Hanna och Sofia, som i sann Karup-anda drog upp alla mina pinsamheter, som när jag mimade till Madonna som tolvåring eller när jag reste till New York för att hitta Kevin Spacey, eller varför inte när jag plötsligt hade sex i ett tält på stranden med min massör i Egypten; januari i år!…

Lovisa Appelkvist var hyllande, kallade mig en av sina närmaste vänner som man alltid kan lita på ställer upp, och skojade om hur jag gillar att kalla mitt underliv för ”aprikosskogen”. Och Emelie drog upp mig på scen och testade mina kunskaper som erotisk kritiker för dagensbok. Hon läste porriga avsnitt ur olika böcker och jag skulle pricka in bok och författare. Snällt nog började hon med min egen!

Och fortsatte med böcker hon visste att jag läst och som vi pratat om.

Sen efter maten blev det disco! Och lite hångel med pojkvännen, Mats, som dessutom höll tidernas kärleksförklaring från scen! Jag kände mig väldigt bortskämd som har honom och alla dessa vänner, och när vi plockade undan och Emelie tjatade om efterfest hos mig, kände jag att luften gick ur mig, sakta pysande. Det är kul att ha stor fest, men oj så mycket jobb. Tack alla som kom!

Tack Sofia och Anne för bilder!