årets första: Stockholm!

Tog en tur till hufvudstaden. Min kompis pojkvän överhajpar jämt stan så att jag nästan dras med, glömmer bort att jag ändå alltid avskyr pissdoften i tunnelbanan, det ständiga bufflandet i rulltrappan, lattemammorna och alla de äckliga tonårstjejerna som är så mycket storstad att jag känner mig som en kobajskorv på marken.

Fast den här gången behövde jag inte utsättas så mycket för sånt. Jag hängde med Ida, med Emelie, med Ulf och med Malins kollektiv. Det var spådomar, vi upptäckte att Johan Rheborg inte är som man tror, det var svårt att koncentrera sig för Robert Downey Jr är så mycket snyggare än ”Sherlock Holmes” är bra, och så var det en del romansnack och varulvssnack, som sig bör… Det här blir ingen sensationellt tung litterär uppdatering. Men lite bilder kommer nedan.

 

Första kvällen vi gick ut var jag och Ida ”såna som gillar Bruce Springsteen”.
Ibland får man gifta sig med Johan Rheborg, fast vi måste bo i en håla i Tyskland, jag blir känd som poet och han säljer frukt på torget. Vi kommer aldrig att flytta tillbaka till Sverige, och jag kommer aldrig att lära mig tyska. Tough shit.
Sen pratade vi lite mer om Orup.
Ibland tänker jag att stora broar egentligen är monster. Det blir mer spännande då.
Provade en kofta som fick mig att se ut som en konstnär från Österlen. Köpte den.
Här bor jag.
Men Gud så bra, då bor vi nästan grannar!
Ibland är jag babe-ig. Och Ida så vacker.
Hos Emelie finns det en häst…
… och en katt.
Emelie är sjuk, men bakar ändå cupcakes.
Sen läser vi ur våra romaner…
 
Och så åt vi upp pepparkakshuset!
 
Sen var vi på fest i kollektivet. Massa vin och Malins goda mat…
 
Jag och Malin försökte se kulturella och viktigt inbegripna i samtal ut. Jag tycker det gick riktigt bra faktiskt!
I övrigt är det största som händer just nu att jag har en lägenhet på gång. Hur mycket på gång är svårt att säga, men läget är fabulöst och fasaden är rödbrun tegel… Hoppas, hoppas! Jag filar på dikterna till le grande finale i slutet av månaden, köper solkrämer och plockar fram bikinin för stundande Egypten-resa. Och så är tanken att jag ska planera lektioner, first thing tomorrow! Eller second; först väcks jag av min älskare…
Lite reklam också: jag läser ”Undervattensleken” i Växjö på deras kulturnatt, den 29e januari. Vid 21-tiden i Vita huset. Kom dit, vetja!